Χαμόγελα στους γιατρούς και τους συγγενείς της χάρισε η 63χρονη από την Αργεντινή που νίκησε τον κορωνοϊό έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας. Η γυναίκα που προσβλήθηκε από τον ιό ενώ έκανε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, ετοιμάζεται τώρα να επιστρέψει στην πατρίδα της υγιής χάρις στο προσωπικό του Βενιζέλειου νοσοκομείου της Κρήτης.

Η Σίλβια, παρά τις προβλέψεις, κατάφερε να ξυπνήσει από τον λήθαργο έπειτα από 23 ημέρες.

«Η μητέρα μας δεν γνωρίζει ακόμη ότι είναι άρρωστη. Κοιτούσαμε όλες τις εφημερίδες της χώρας σας και τα νέα για τη Σίλβια» λέει ο αδερφός της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και προσθέτει: «Κάθε ημέρα είχα επικοινωνία με τους γιατρούς της» ενώ λέει ότι έχει μιλήσει μαζί της και είναι πολύ καλά».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

https://www.youtube.com/watch?v=HjT2-RoKYnQ&feature=emb_logo

Συγκινητική ήταν και η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστη Κιουλμπαλη, πριν από δύο ημέρες για την 63χρονη γυναίκα από την Αργεντινή, κατά την έξοδο της από την Εντατική.

Η 63χρονη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση ωστόσο οι θεράποντες ιατροί είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της πορείας της υγείας της, καθώς επρόκειτο για ασθενή με υποκείμενα νοσήματα.

Τι είχε αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστης Κιουλπαλης:

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση