HomeHL-9Φεστιβάλ Καννών: Οριστική αναβολή λόγω κορωνοϊού

Φεστιβάλ Καννών: Οριστική αναβολή λόγω κορωνοϊού

Οι διοργανωτές αναζητούν εναλλακτικές μορφές δράσης του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν θα στρωθεί το κόκκινο χαλί φέτος στις Κάννες όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της διεύθυνσης του λαμπερού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες του στις 12 Μάϊου, είναι αδύνατο να διεξαχθεί η διοργάνωση στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, περίοδο στην οποία είχαν προσανατολιστεί μετά την αρχική αναβολή της.

Εξάλλου, οι χθεσινές ανακοινώσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο οποίος έκανε λόγο για ακύρωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι, δεν άφηναν περιθώρια.

«Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, τη Δευτέρα 13 Απριλίου αποδεχτήκαμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που αρχικά εξετάστηκε για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή.Είναι προφανώς δύσκολο να υποθέσουμε ότι το Φεστιβάλ των Καννών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος στην αρχική του μορφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση ενώ κάνει επίσης λόγο για συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, στην Γαλλία αλλά και στο εξωτερικό, σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους δράσης του Φεστιβάλ το οποίο, κατά γενική ομολογία, αποτελεί βασικό πυλώνα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Όταν περάσει η υγειονομική αυτή κρίση, της οποίας η επίλυση παραμένει η προτεραιότητα όλων, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ξανά και να αποδείξουμε τη σημασία του σινεμά και του ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή μας το έργο του, οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες, οι κινηματογράφοι και το κοινό τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση