HomeHL-EconomyΟι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Πόσο έχει επηρεαστεί η οικονομία από τον κορονοϊό

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Πόσο έχει επηρεαστεί η οικονομία από τον κορονοϊό

Πότε θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να δημοσιεύσει μέσα στην ημέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η εκτίμηση για το πόσο ήδη έχει και θα επηρεαστεί και το επόμενο διάστημα το ελληνικό ΑΕΠ. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει προειδοποιήσει πως και στη χώρα μας πρέπει να περιμένουμε κάτι ανάλογο με αυτό που έρχεται συνολικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, δηλαδή μία ύφεση που θα κυμαίνεται από 5% έως 10%.

Σε αυτό το όριο κινούνται και οι εκτιμήσεις των ξένων οίκων. Ενδεικτικά, η Morgan Stanley αντιδρά «αισιόδοξα» και «βλέπει» ύφεση 5,3% για την ελληνική οικονομία το τρέχον έτος. Η HSBC προβλέπει πτώση 6% για το ελληνικό ΑΕΠ και η Goldman Sachs το βλέπει να συρρικνώνεται κατά 9%. Ωστόσο, η πιο δυσοίωνη πρόβλεψη προέρχεται από την UniCredit, η οποία κάνει λόγο για «βουτιά» 18,6% στο ελληνικό ΑΕΠ το 2020.

Η τελευταία πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,2% στην ελληνική οικονομία, ωστόσο μετά ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Εκείνο που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα», πλέον, είναι το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να ανακάμψει η οικονομία της χώρας μας.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση