HomeHL-SportsΜαυρωτάς: «Το σφύριγμα της επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων θα το δώσουν οι επιστήμονες»

Μαυρωτάς: «Το σφύριγμα της επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων θα το δώσουν οι επιστήμονες»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού σημείωσε ότι «κανένας δεν θα βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και κανέναν θανάσιμα τραυματισμένο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλήγμα που έχει δεχθεί και ο αθλητισμός από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΤ  και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τρέχουσες δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη, τόνισε τις δράσεις αιμοδοσίας που διοργανώνονται από αθλητικούς φορείς με πιο πρόσφατη αυτή που φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ με μεγάλη ανταπόκριση και από την αθλητική οικογένεια αλλά και γενικότερα, με αποτέλεσμα τη συλλογή 164 μονάδων αίματος.

Ειδική αναφορά έγινε στη μεγάλη ανάγκη να μείνουν ζωντανά μετά την κρίση του κορωνοϊού τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία και έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μετά από τα μέτρα ανακούφισης που ήδη έχουν ληφθεί και στα οποία έχουν ενταχθεί ομοσπονδίες και ενώσεις, ο γενικός γραμματέας Αθληυισμού τόνισε πως μελετώνται από τη ΓΓΑ μέτρα επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων και ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων, κοιτώντας και την πρόσφατη διεθνή εμπειρία.

«Κανένας δεν θα βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και κανέναν θανάσιμα τραυματισμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, υπογράμμισε: «Το καλοκαίρι θα είναι μια κρίσιμη περίοδος για να ξαναχτυπήσει η καρδιά του αθλητισμού αλλά το σφύριγμα της επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων θα το δώσουν οι επιστήμονες και μόνο με συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

Για την τρέχουσα μάχη της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό, άντλησε ένα παράδειγμα από τον αθλητισμό λέγοντας ότι σε κάθε δύσκολο αγώνα υπάρχει μια καθοριστική φάση που γέρνει την πλάστιγγα προς τη νίκη ή την ήττα. «Αυτή η φάση για μας είναι η περίοδος του Πάσχα, όπου πρέπει να φανούμε επίμονα πειθαρχημένοι ως κοινωνία ώστε να μην πάει χαμένη η πολύ καλή έως τώρα προσπάθεια». Όπως χαρακτηριστικά είπε, μάλιστα, η αναμέτρηση με τον κορωνοϊό, δεν είναι “νοκ άουτ” αλλά θα έχει και επαναληπτικό αγώνα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Τέλος αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που και αυτοί προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες τονίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί του 2021 θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και επιστροφής στην κανονικότητα.

Όσο για τους αθλητές που κι αυτοί περνούν δύσκολες στιγμές με την απομόνωση, σημείωσε πως με την υπομονή, την επιμονή, την πειθαρχία και την αλληλεγγύη δίνουν το καλό παράδειγμα, ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση