HomeΓΝΩΜΕΣΜετακίνηση αγροτών ειδικού καθεστώτος

Μετακίνηση αγροτών ειδικού καθεστώτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tου Βασίλη Κοκοτσάκη

Διάβασα με αρκετό ενδιαφέρον την επιστολή αναγνώστη σας για την κίνηση των αγροτών ειδικού καθεστώτος και την απάντηση που του έδωσαν από την τροχαία.
Έχω να παρατηρήσω τα εξης:
1.Η ένταξη στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλευσεων αφορά τους κατά κυριο επάγγελμα  αγρότες  αλλά και τους έτερο- επαγγελματίες κατόχους γεωργικών εκμεταλευσεων, οι οποίοι εφόσον δηλώνουν ή λαμβάνουν κοινοτικές ενισχύσεις κάτω από 5000 ευρώ απαλλασονται από τον ΦΠΑ και εντάσσονται στο καθεστώς αγροτών ειδικού καθεστώτος. Νόμος 3874/2010.
2.Η Υπουργική απόφαση που κυρωσε την ΠΝΠ περί περιορισμού κυκλοφορίας για την μετακίνηση των εργαζομένων αναφέρει χαρακτηριστικα:(μπορουν να μετακινούνται) εντός της περιφέρειας του τόπου κατοικίας ή προς όμορφη περιφέρεια αυτής..
Δηλ. Εάν θεωρήσουμε ότι ο νομός Ηρακλείου θεωρείται περιφερειακή ενότητα (και όχι περιφέρεια όπως λέει η Υ. Α.) τότε ο εργαζόμενος  αγρότης ειδικού καθεστώτος, μπορεί να κινηθεί εντός των διοικητικών ενοτήτων των 2 όμορων Νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου, συμπληρωνοντας ασφαλώς το έντυπο της φόρμας Α και εφόσον απαιτηθεί η ακρίβεια των λόγω μπορεί να προσκομισει το έντυπο Ε2 της φορολογικής του δηλωσης.
Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. 
Εάν είναι ακριβές ότι αστυνομικός απάντησε στον πολίτη ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις μετακινησης από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο για γεωργικές ασχολίες, μάλλον είναι ανενημερωτος και αυτό είναι πρόβλημα.
Ασφαλώς άλλο πράγμα είναι ο ομορος Δήμος και άλλο η όμορη περιφέρεια.
Επίσης για τους συντάκτες της υπουργικής απόφασης, είναι τραγικό εάν η αναφορά τους στις μετακινήσεις εκτός των ορίων της περιφέρειας κατοικίας, (έτσι αναφέρεται στην ΚΥΑ) εννοούν την περιφερειακή ενότητα, διότι όμορη περιφέρεια της Κρήτης είναι η.. Θάλασσα.

Με εκτίμηση και την ελπίδα ότι βοήθησα

Κοκοτσακης Στ.Βασιλειος

Διαφήμιση
Διαφήμιση