HomeHL-PsilaΑπορίες για τα πρόστιμα: Τι ισχύει τελικά με τους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Απορίες για τα πρόστιμα: Τι ισχύει τελικά με τους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Τι αναφέρει ένας πολίτης του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απορίες έχουν δημιουργηθεί με τους ελέγχους αλλά και τα πρόστιμα που βεβαιώνονται για άσκοπες μετακινήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το ερώτημα που θέτει ένας Κρητικός ο οποίος διατηρεί έναν ελαιώνα σε διαφορετικό δήμο απ’ αυτόν που μένει και πρέπει να πηγαίνει στο χωράφι του για να κάνει αγροτικές εργασίες.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει στο cretapost, εργάζεται στο Ηράκλειο ωστόσο καλλιεργεί ελιές σε περιοχή του Ρεθύμνου προκειμένου να βγάζει ένα έξτρα εισόδημα για να ζει καλύτερα η οικογένειά του.

Ο Α.Μ. σε επικοινωνία που είχε με το τμήμα της Τροχαίας του ΒΟΑΚ Επισκοπής Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί του είπαν ότι σαν αγρότης ειδικού καθεστώτος δεν μπορεί να πάει σε όμορο δήμο για να κάνει αγροτικές εργασίες, όπως π.χ. ψέκασμα. Το ΦΕΚ όμως (ΦΕΚ1272/Β/9-4-2020) όπως τονίζει ο ίδιος λέει άλλα πράγματα.

Αναρωτιέται λοιπόν «τελικά τι ισχύει; Εφαρμόζονται οι νόμοι ή ο κάθε αστυνομικός εφαρμόζει το νόμο όπως νομίζει αυτός; Τι εντολές έχουν από την ηγεσία τους;».

Παράλληλα, στην επιστολή που έστειλε στο cretapost αναφέρει «Καταλαβαίνω τι έκτακτες καταστάσεις αλλά δε νομίζω ότι η μεταφορά μου με το αγροτικό στο χωράφι μου που θα ψεκάσω και θα φύγω θα δημιουργήσω κάποιο πυρήνα μετάδοσης του covid-19. Δεν πηγαίνω ούτε για να κάνω Πάσχα, ούτε για να πάρω το αρνάκι αλλά για να ψεκάσω τις ελιές μου τώρα που ξεκινάει η ανθοφορία μπας και βγάλω τα σπασμένα από την προηγούμενη χρονιά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση