HomeHL-9Επιτακτική ανάγκη η στελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Επιτακτική ανάγκη η στελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου

"Ρώσικη ρουλέτα η όλη αντιμετώπιση της πανδημίας"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού και η συνολική εικόνα της αντιμετώπισης του στην χώρα μας έδωσε τα εύσημα τόσων των ειδικών όσο και της κοινής γνώμης στο δημόσιο σύστημα υγείας και στον τρόπο και την αμεσότητα που λειτούργησε η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει και να μας κάνει, τουλάχιστον εδώ στο Ρέθυμνο, να ξεχνάμε την βασική και καθολική απαίτηση για στελέχωση του νοσοκομείου, για θωράκιση της δημόσιας υγείας

Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, λειτουργεί ουσιαστικά με τρεις γιατρούς που θωρακίζουν τις δύο βασικές του κλινικές και δεν έχει καν διορισμένο διοικητικό συμβούλιο, που να μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες εάν και εφόσον υπάρχουν.

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι λίγο ρώσικη ρουλέτα η όλη αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα περίμενε κανείς από την ηγεσία του Υπουργείου και από τις τοπικές αρχές να έχουν λειτουργήσει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και να μην είναι η διαδικασία των προσλήψεων θαμμένη στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της γραφειοκρατίας.

Η μάχη με τον Covid-19 έχει πολύ σωστά από τον πρωθυπουργό ανατεθεί στους ειδικούς. Η μάχη για την στελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου και όχι μόνο είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας, που δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι έχει ολιγωρήσει.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση