HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός -Κύπρος: 30 νέα κρούσματα του ιού την Παρασκευή

Κορωνοϊός -Κύπρος: 30 νέα κρούσματα του ιού την Παρασκευή

Νεότερος απολογισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα 31 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι κυπριακές αρχές.

Τα 31 νέα περιστατικά κρούσματα κορωνοϊού προέκυψαν μετά από 819 εργαστηριακές διαγνώσεις. Από αυτά, τα 15 εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, το ένα αφορά πρόσωπο με ταξιδιωτικό ιστορικό και τα 15 πρόσωπα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Αισιόδοξος για την πορεία του κορωνοϊού ο Νίκος Αναστασιάδης

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη, πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Υγείας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις αποφάσεις για επαναπατρισμό φοιτητών και εργαζομένων, τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων αλλά και τη διενέργεια δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ ιδιαίτερα αναφορά έκανε στις συναθροίσεις ενόψει του Πάσχα.

«Χωρίς ποτέ να θέλω να καλλιεργώ αδικαιολόγητη αισιοδοξία, αναφέρω πως και βάση με τις εκτιμήσεις της επιστημονικής ομάδας, τα μέτρα που λάβαμε αποδίδουν και διαφαίνεται αχτίδα φωτός» είπε Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται «απλώς για αχτίδα φωτός».

Κατέστησε παράλληλα σαφές «πως δεν μας επιτρέπεται η όποια παρέκκλιση ή τυχόν χαλάρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί, καθώς μια αντίθετη ενέργεια θα οδηγούσε σε μια χωρίς προηγούμενο αναστροφή με καταστροφικές συνέπειες».

595 τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Συνολικά, στην Κύπρο καταγράφονται 595 κρούσματα κορωνοϊού, περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. Τα μέτρα περιορισμού της νόσου στην Κύπρο παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς με κορωνοϊό ανερχόταν την Πέμπτη σε 15, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 10, επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση