HomeHL1-EconomyKορωνοϊός: Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου για τις αποφάσεις του Eurogroup

Kορωνοϊός: Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου για τις αποφάσεις του Eurogroup

Για το πακέτο 540 δισ. ευρώ για την στήριξη των χωρών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 23 Απριλίου θα συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής προκειμένου οι ηγέτες των κρατών να συμφωνήσουν στο πακέτο μέτρων που αποφάσισε χθες το Eurogroup.

Οι ηγέτες των κρατών μελών θα συνεδριάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εγκρίνουν τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup για το πακέτο 540 δισ. ευρώ για την στήριξη των χωρών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σημειώνοντας ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επεξεργαστεί οδικό χάρτη και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης  «για να εξασφαλιστεί η ευημερία των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ στην ανάπτυξη πάνω στη βάση πράσινης και ψηφιακής στρατηγικής».

Η Σύνοδος της 23ης Απριλίου, θα συζητήσει, παράλληλα, το ενδεχόμενο σύστασης Ταμείου Ανασυγκρότησης προσωρινής διάρκειας, κάτι το οποίο εισηγήθηκε στο χθεσινό Eurogrop, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση, μέσω του Ταμείου Ανασυγκρότησης θα εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη. Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως, άλλωστε, είπε σήμερα και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, παραπέμφθηκε από το Eurogroup στους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς έκριναν ότι συνιστά «πολιτική απόφαση».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση