HomeHL1-GreeceΑπαγόρευση κυκλοφορίας: Drones, κιάλια νυχτερινής όρασης και έλεγχοι στα διόδια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Drones, κιάλια νυχτερινής όρασης και έλεγχοι στα διόδια

Τα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Κυριακή των Βαϊών ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ πιο αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας εν όψει και του Πάσχα.

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση αναφέρει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτραπεί η έξοδος των πολιτών από τα αστικά κέντρα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει λόγο για «ανευθυνότητα» όσων επιχειρήσουν να αγνοήσουν τα μέτρα. Ηδη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθεί η έξοδος, από την Παρασκευή ξεκινά σταδιακά η μεγαλύτερη αστυνόμευση στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, η οποία θα κορυφωθεί αρχικά την Κυριακή των Βαϊών και φυσικά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Drones, κιάλια νυχτερινής όρασης και ελικόπτερα
Είναι χαρακτηριστικό, πως η ΕΛ.ΑΣ, ετοιμάζει ειδικά μέτρα καθώς πέρα από τα κλειστά διόδια, δεν αποκλείουν την προσπάθεια κάποιων να φύγουν προς την επαρχία από παλιούς δρόμους της Περιφέρειας. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Εκτός των άλλων, η ΕΛ.ΑΣ θα επιστρατεύσει και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση. Από την στιγμή που δεν επαρκεί εκ των πραγμάτων το προσωπικό και ο στόλος της Αστυνομίας για να ελέγξει την κίνηση σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες αυτές, με τα drones θα γίνεται η ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Ακόμη θα επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε εθνικά δίκτυα και παράδρομους
Μετά από δύο τηλεδιασκέψεις που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας, αναλύθηκαν οι χάρτες με τα ύποπτα σημεία και τους παράδρομους που μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φύγουν την Μεγάλη Εβδομάδα και θα οριοθετηθούν συγκεκριμένα σημεία για μπλόκα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Εχει ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, ειδικά στο διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

Από χθες έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το λιμενικό θα κάνει συνεχείς ελέγχους. Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διπλασιασμός των προστίμων και αφαίρεση πινακίδων
Χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως το πρόστιμο για όσους αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, θα πληρώνουν το διπλάσιο πρόστιμο πλέον. Προκειμένου να αποτρέψει σε όσους σκέφτονται να ρισκάρουν και να φύγουν εν όψει του Πάσχα, το πρόστιμο από 150 ευρώ πάει στα 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Πρόστιμο 300 ευρώ
Αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες
Επιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας του
Εν τω μεταξύ και η ΑΑΔΕ προχώρησε σε μπλοκάρισμα της αλλαγής μόνιμης κατοικίας στα στοιχεία των πολιτών, καθώς πολλοί προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις αρχές, αλλάζοντας τα στοιχεία τους και δηλώνοντας ως μόνιμο τόπο κατοικίας, περιοχές τις περιφέρειας, για να μπορέσουν να βγουν από τα αστικά κέντρα εν όψει Πάσχα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση