HomePost ItΒαρδάκης: Η κυβέρνηση στέκεται τροχοπέδη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Βαρδάκης: Η κυβέρνηση στέκεται τροχοπέδη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις παραλείψεις και τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση, επισημαίνουν με επιστολή τους, οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κρήτης (Ο.Ε.Β.Ε. Κρήτης), καταθέτοντας τις προτάσεις τους, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητά να υιοθετηθούν οι προτάσεις των Ομοσπονδιών, ώστε να καταφέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βγουν όρθιες και όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την υγειονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Ομοσπονδιών στην Κρήτη, επισημαίνουν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί από τις μέχρι σήμερα Π.Ν.Π. και προχωρούν στην κατάθεση των εξής προτάσεων:

1) Την παραγραφή και όχι την αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των Μ.Μ.Ε. , καθώς θεωρούν αδύνατον οι επιχειρήσεις όταν ανοίξουν να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους αλλά και στις τρέχουσες, γιατί ξέρουμε όλοι μας ότι η «κανονικότητα», όπως τουλάχιστον την ξέραμε, θα αργήσει πολύ να «επιστρέψει»

2) Να δοθούν άτοκα δάνεια για να μπορέσουν να στηριχτούν και να έχουν ρευστότητα όλες οι επιχειρήσεις μετά την κρίση

3) Να υπάρξει διαχωρισμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από τις μεγάλες αλυσίδες και επιχειρήσεις με φορολογικά στοιχεία και όχι με ΚΑΔ

4) Να ενταχθούν όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Οικογενειακές με ή χωρίς προσωπικό, ατομικές, αυτοαπασχολούμενοι, εταιρικές μορφές, νομικά πρόσωπα  κ.α.) σε όλα τα μέτρα στήριξης, εξαιρουμένων σουπερμάρκετ και όσων άλλων δραστηριοποιούνται κανονικά.

5) Να υπάρξουν κίνητρα και στήριξη για την επαναλειτουργία της βιοτεχνίας της χώρας μας ώστε να μπορέσουν να παραχθούν προϊόντα που τώρα εισάγουμε και να μην στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό.

6) Στην παρούσα φάση κρίνεται απαραίτητη η επαναδραστηριοποίηση  της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ο. Κ. Ε., ως μέσο διαμόρφωσης κοινά αποδεκτών θέσεων για θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία γενικότερα.

7) Τέλος όπως αναφέρουν, μερικοί κλάδοι που δραστηριοποιούνται ακόμα  έστω και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους όπως π.χ. τα βενζινάδικα, να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, ώστε να εκτίθενται όσο το δυνατόν λιγότερο στην πανδημία, υγειονομικά και οικονομικά.

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι συνυφασμένη με την ανάκαμψη της οικονομίας και το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη έμπρακτης στήριξής τους», σημειώνει ο κ. Βαρδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση