HomeHL-HealthΚορωνοϊός: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εγκύους που έχουν μολυνθεί

Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εγκύους που έχουν μολυνθεί

86% πέρασε πολύ ήπια τον ιό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενθαρρυντικά στοιχεία από τη Νέα Υόρκη για τις εγκύους γυναίκες που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό, παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, κατά την χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στάθηκε σε αυτή την έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ και αφορά γυναίκες που κυοφορούν. Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες, το 86% παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα της νόσου.

«Εχουμε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία για εγκύους. Μελέτη με 43 έγκυες γυναίκες που διαγνώστηκαν με τον ιό στη Νέα Υόρκη δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα. Το 86% των συμμετεχόντων στη μελέτη παρουσίασε την πολύ ήπια μορφή της νόσου», είπε αρχικά ο κ. Τσιόδρας που στη συνέχεια έκανε την σύγκριση με άλλες επιδημίες.

«Στην έρευνα βρέθηκαν αντίστοιχα ποσοστά ήπιας νόσου με τον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες SARS και γρίπης H1N1 που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη που ελέγχθηκαν δεν βρέθηκε μολυσμένο», σημείωσε.

Δύο γεννήσεις στην Ελλάδα από γυναίκες που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό

Να τονιστεί ότι και στην Ελλάδα είχαμε δύο περιστατικά με γυναίκες που κυοφορούσαν και είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Και οι δύο γεννήσεις έγιναν στο Αττικόν, όπου στην πρώτη περίπτωση μία 24χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, πέντε ημέρες μετά, μία γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα παιδάκι, με καισαρική τομή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση