HomeHL-9Πανελλήνιες 2020: Τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης

Πανελλήνιες 2020: Τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης

Τι αναφέρουν στο cretapost οι Ζ. Ρηγάκης (πρόεδρος ΕΛΜΕ) και Γ. Μακράκης (πρόεδρος Συλλόγου Δ. Θεοτοκόπουλος)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 10 Μαρτίου λήφθηκε η απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας ως μέτρο για την μη διασπορά του κορωνοϊού.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχει ξεκινήσει μία σειρά συζητήσεων τόσο σε επίπεδο φορέων όσο και σε επίπεδο κυβέρνηση για την τύχη των πανελλαδικών εξετάσεων του 2020.

Στο… τραπέζι έχουν τεθεί όλα τα πιθανά σενάρια: από το να διεξαχθούν οι πανελλήνιες τον Ιούλιο μέχρι να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί φορείς της Κρήτης κάνουν λόγο για μία πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση ενώ όπως αναφέρουν το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει σε ανακοινώσεις ως προς την εξεταστέα και διδακτέα ύλη.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία ακόμα κίνηση. Ωστόσο, κατ’ εμάς θα έπρεπε ήδη να είχε ανακοινώσει την μείωση της ύλης. Αυτή η λύση είναι μονόδρομος. Τα παιδιά θα πρέπει να εξεταστούν σε ότι διδάχθηκαν μέχρι τον Μάρτιο. Μάλιστα, δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο δεν έχει προχωρήσει σε αυτήν την ανακοίνωση το υπουργείο αφού και πάλι μιλάμε για εξετάσεις επί ίσους όρους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης πιθανολογεί πως «εάν συνεχιστεί η αναστολή των μαθημάτων μέχρι 15 Μαΐου τότε θα υπάρχει επέκταση του σχολικού έτους ωστόσο θα πρέπει οπωσδήποτε το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε ανακοίνωση για μείωση της ύλης».

«Είναι τραγικό να μετατεθούν για Σεπτέμβριο οι πανελλήνιες εξετάσεις»

Διαφωνεί κάθετα με το σενάριο της μετάθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων για τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης.

«Είναι τραγικό να μετατεθούν για τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις. Τα παιδιά περνάνε ήδη πολύ δύσκολα. Μετά τον κορωνοϊό θα υπάρξει και η οικονομική ανέχεια με αποτέλεσμα τα παιδιά να περάσουν ακόμα πιο δύσκολες στιγμές. Ειδικά τα παιδιά που γνωρίζουμε ότι οι γονείς τους έχουν απολυθεί και βιώνουν τραγικές καταστάσεις μέσα στο σπίτι. Καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να σκεφτούν σοβαρά το θέμα και να μην μεταθέσουν τόσο αργά της πανελλαδικές γιατί θα προκαλέσουν στα παιδιά περισσότερο άγχος χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ρηγάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση