HomeHL-9Πάσχα: Αγορά κρέατος κατόπιν… παραγγελίας στα κρεοπωλεία του Ηρακλείου

Πάσχα: Αγορά κρέατος κατόπιν… παραγγελίας στα κρεοπωλεία του Ηρακλείου

«Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές», εκτιμά ο πρόεδρος Κρεοπωλών, Μ. Βερτούδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγορά κρέατος κατόπιν… παραγγελίας θα πραγματοποιούν πλέον τα κρεοπωλεία όλου του νομού Ηρακλείου για φέτος το Πάσχα.

«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό Πάσχα το φετινό. Πρωτόγνωρο για όλους μας, τόσο σε επίπεδο δουλειάς όσο και σε επίπεδο κοινωνίας», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος των Κρεοπωλών του νομού Ηρακλείου, Μιχάλης Βερτούδος ο οποίος μίλησε και για την αλλαγή στον τρόπο προμήθειας των κρεάτων από τους καταναλωτές.

«Πιστεύουμε πως παρά την κρίσιμη κατάσταση την οποία βιώνουμε οι καταναλωτές θα αγοράσουν κρέατα για να ψήσουν στο σπίτι τους. Εμείς πήραμε την απόφαση και ανακοινώσαμε πως πλέον η προμήθεια κρέατος θα γίνεται με τηλεφωνική παραγγελία. Οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κρεοπώλη τους και να πουν τι θέλουν ν’ αγοράσουν και μετά θα πηγαίνουν να τα παίρνουν», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βερτούδος εξηγώντας τους λόγους αυτής της κίνησης: «Πρώτον, με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τον συνωστισμό στα κρεοπωλεία εφαρμόζοντας τα σωστά μέτρα που έχουν ληφθεί για την δημόσια υγεία. Δεύτερον, για να προετοιμαστεί ο  καταναλωτής και να ξέρει τι θα πάρει ώστε να είναι ήσυχος και να μην περιμένει την τελευταία στιγμή».

Μάλιστα, ο κ. Βερτούδος επεσήμανε πως όποιος δεν μπορεί να πάει στο κρεοπωλείο να παραλάβει τα κρέατα ή ανήκει σε κάποια ευπαθή ομάδα τότε θα μπορούν να ζητήσουν κατ’ οίκον παράδοση.

«Η Κρήτη έχει απόθεμα κρέατος»

Στην Κρήτη δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα κρέατος καθώς υπάρχει αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για το Πάσχα.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ως προς το απόθεμα του κρέατος. Υπάρχει για όλους. Ωστόσο, τα κρεοπωλεία πλέον δεν μπορούν να γεμίσουν τα ψυγεία τους και να περιμένουν τους καταναλωτές. Γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχουν οι παραγγελίες για να παραλάβουμε κι εμείς τόσα κρέατα, όσα πωληθούν», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βερτούδος ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχουν βγει οι τιμές. Πάντως εκτιμά ότι θα κρατηθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση