HomeΚΡΗΤΗΣυμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΑΓΝΗ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΑΓΝΗ

Στο επίκεντρο τα διαχρονικά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού του νοσοκομείου, που έχουν οξυνθεί την περίοδο της πανδημίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία και πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από άλλα σωματεία του νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας τη στήριξή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης.

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκαν από εργαζόμενους και μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΠΑΓΝΗ τα διαχρονικά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού του νοσοκομείου, που έχουν οξυνθεί την περίοδο της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην υποστελέχωση και στην ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ και μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών, και τονίστηκε η ανάγκη για άμεση κάλυψη των ελλείψεων.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
• επίταξη ΜΕΘ, εξοπλισμού, εργαστηρίων και υγειονομικού υλικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Εξασφάλιση επαρκών μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
• Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση