HomeHL-9Έραψαν μάσκες και τις παρέδωσαν στους αστυνομικούς του Ηρακλείου

Έραψαν μάσκες και τις παρέδωσαν στους αστυνομικούς του Ηρακλείου

Συγκινητική η προσφορά των εθελοντών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

150 μάσκες έραψαν και παρέδωσαν το πρωί στον αναπληρωτή Αστυνομικό Δ/ντη Ηρακλείου Νικόλαο Χρυσάκη, μέλη ομάδων που δημιουργήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που στόχο έχουν τόσο την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό όσο και την προσφορά σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του.

Οι 50 μάσκες είναι ραμμένες και οι 100 βιομηχανικές,καθαρισμένες σε συνθήκες απολύμανσης,από τα καθαριστήρια CLEAN UP, για τις ανάγκες των αστυνομικών και διοικητικών υπαλλήλων της Αστυνομικής Δ/νσης Ηρακλείου.

Οι μάσκες παραδόθηκαν από τον εμπνευστή της ομάδας «απομόνωση του νησιού μας τώρα» Λάμπρο Μαυραντωνάκη και σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να κατασκευαστούν και άλλες που θα μοιραστούν σε γιατρούς, νοσηλευτές και πυροσβέστες.

Η Ελευθερία Νιονάκη, διοικητική υπάλληλος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που είχε και την ιδέα της δημιουργίας της κίνησης «Μένουμε σπίτι και ράβουμε μάσκες», μιλώντας στο cretapost αναφέρθηκε στις προδιαγραφές της μάσκας.

«Η μάσκα σχεδιάστηκε και επανασχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε 4 φορές μέχρι να καταλήξουμε στην συγκεκριμένη. Οι οδηγίες όσον αφορά το υλικό και την εργονομία μας δόθηκαν από εργαζόμενους και στελέχη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Ελληνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και από νοσηλευτές και γιατρούς των νοσοκομείων μας.
Η μάσκα, είναι στην ουσία μια θήκη, μέσα στην οποία μπαίνει το φίλτρο που θα επιλέξει ο χρήστης. Η μάσκα είναι φτιαγμένη από 100% βαμβακερό ύφασμα ώστε να πλένεται από 90 βαθμούς Κελσίου και πάνω και υπάρχουν ελαφριές, αλλά σημαντικές, διαφορές μεταξύ της μάσκας για τους γιατρούς και της μάσκας για τους υπόλοιπους υπαλλήλους του νοσοκομείου.
Σημαντικό για παράδειγμα, είναι ότι το βάρος του υφάσματος ,είναι συγκεκριμένο ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ ιδιαίτερης αντοχής και υλικού είναι και οι κλωστές γαζώματος, ώστε οι μάσκες να ταιριάζουν στις ανάγκες των γιατρών, για παράδειγμα, και να μην χαλούν μέσα στον κλίβανο.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση