HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Πέθανε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Gibson Brothers

Κορωνοϊός: Πέθανε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Gibson Brothers

Πάλευε επί 12 ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη μέλος της παγκόσμιας μουσικής «οικογένειας» πέθανε μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Πατρίκ Φρανκφόρ, ντράμερ και τραγουδιστή του διάσημου λάτιν-ντίσκο συγκροτήματος Gibson Brothers ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 63 ετών.

«Πάλευε επί 12 ημέρες. Αρχικά διακομίσθηκε σε μια μικρή κλινική αλλά πριν από οκτώ μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Το απόγευμα του Σαββάτου ελπίζαμε πως θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Όλα άλλαξαν όμως μέσα στις επόμενες ώρες. Έφυγε λίγες ώρες αργότερα» δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός του Κρις.

Ο Πατρίκ, μαζί με τα δύο αδέλφια του, τους Άλεξ και Κρις, με καταγωγή όλοι τους από τη Μαρτινίκα, δημιούργησαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Γαλλία, ένα από τα γνωστότερα και πλέον επιτυχημένα συγκροτήματα της εποχής, πρωταγωνιστώντας για τα επόμενα χρόνια στη χρυσή εποχή της ντίσκο.

Το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο «Come to America», κυκλοφόρησε το 1976.

Η εκτίναξή τους σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, με το θρυλικό χορευτικό κομμάτι «Cuba», που είναι μια από τις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες όλων των εποχών.

Δεν υπήρχε κλαμπ και ραδιόφωνο σε όλον τον κόσμο που να μην παίζει ξανά και ξανά το συγκεκριμένο τραγούδι εκείνη την εποχή. Ένα τραγούδι που έμεινε τελικά διαχρονικό καθώς συνεχίζει να ακούγεται, να παίζεται και να ξεσηκώνει με το ρυθμό του, ακόμα και τις νεότερες γενιές.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση