HomeHL-9Προς αναβολή η δίκη για τη ληστεία μετά φόνου σε βάρος ηλικιωμένης στη Ζήρο

Προς αναβολή η δίκη για τη ληστεία μετά φόνου σε βάρος ηλικιωμένης στη Ζήρο

Λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπόθεση της ληστείας μετά φόνου σε βάρος της ανήμπορης γιαγιάς από τη Ζήρο έχει προσδιοριστεί για σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όμως λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, εκτιμάται ότι θα αναβληθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Μία υπόθεση που είχε προκαλέσει την οργή συγγενών και φίλων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η 85χρονη γιαγιά φέρεται να φιμώθηκε και να γρονθοκοπήθηκε μέσα στο σπίτι της με κίνητρο τη ληστεία.

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση σχεδόν 20 ώρες αργότερα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί. Το χτύπημα στο κεφάλι είχε προκαλέσει στη γιαγιά αιμάτωμα που αποδείχτηκε μοιραίο.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε άλλη τροπή στην υπόθεση που αρχικώς είχε θεωρηθεί σαν μία απλή περίπτωση κλοπής.

Μάλιστα η γιαγιά είχε δώσει στους αστυνομικούς κατάθεση για τους «τρεις» εκ των συνολικά πέντε
κατηγορούμενων, οι οποίοι είχαν μπει στο σπίτι της τη μοιραία νύχτα.

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς και το πόρισμα του ιατροδικαστή, και επειδή είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, δόθηκε εντολή τις έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών να «τρέξει» το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κάμερες, τηλέφωνα αλλά και μία μαρτυρία-κλειδί οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη των πέντε εμπλεκομένων. Οι τέσσερις συνελήφθησαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους, ο πέμπτος δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί τότε.

Κατά την Αστυνομία φέρεται ως ένας εκ των τριών που μπήκαν μέσα στο σπίτι της γιαγιάς.

Λίγες ημέρες μετά τη ληστεία έφυγε εκτός Ελλάδας, παραβιάζοντας μάλιστα τους περιοριστικούς
όρους που του είχαν επιβληθεί για ποινική υπόθεση. Συγκατηγορούμενοι φέρονται, κατά πληροφορίες, να δείχνουν προς εκείνον ως προς το χτύπημα στη γιαγιά επειδή κατά τη διαδικασία φίμωσης, εκείνη αντέδρασε
και δάγκωσε στο δάκτυλο τον δράστη.

Η άτυχη γιαγιά διατηρούσε μία εύρωστη επιχείρηση (βενζινάδικο-καφενείο) και ζούσε μόνη, καθώς δεν είχε παιδιά και είχε χηρέψει πρόσφατα, γεγονός που ήταν γνωστό στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την ΕΛΑΣ, την περίπτωση της γιαγιάς είχε εντοπίσει ένας εκ των κατηγορούμενων καθώς ως πλανόδιος πωλητής οπωροκηπευτικών είχε πάει στη Ζήρο και στο βενζινάδικο του θύματος τουλάχιστον τρεις φορές πριν το περιστατικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση