HomeHL-9Χειμωνιάτικος ο καιρός με ισχυρές βροχές κατά τόπους και χαμηλές θερμοκρασίες

Χειμωνιάτικος ο καιρός με ισχυρές βροχές κατά τόπους και χαμηλές θερμοκρασίες

Προβλήματα χθες σε πολλά σημεία της χώρας-Βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς η κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά, θα συνεχιστεί και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χθες ο καιρός δημιούργησε πολλά προβλήματα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς αρκετές περιοχές πλημμύρισαν, ενώ οι άνεμοι έφτασαν ως τα 10 μποφόρ. Και σήμερα αναμένεται το ίδιο σκηνικό καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία στην ανατολική χώρα συνεχίζεται με βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Επίσης, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η κακοκαιρία αναμένεται να κρατήσει ως την Τρίτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις 9 και στο βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης κυρίως από τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση