HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών

Συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των… εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ τάσσεται το Σωματείο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία.

Για την ακρίβεια θα πάρουν μέρος στην συμβολική κινητοποίηση που θα γίνει στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ την προσεχή Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και συμμετέχει στην κινητοποίηση για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, του λαού!

Τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση έδωσε δώρο στην εργοδοσία μέτρα με ΠΝΠ που ήταν πάγια αιτήματά της. Έχουν δώσει το ελεύθερο να γίνουν οι χώροι δουλειάς ζούγκλα με ότι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία μας. Ειδικά στον κλάδο μας, έχουμε εντατικοποίηση που τσακίζει κόκκαλα, απλήρωτες υπερωρίες και ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μας από τη μία μεριά και από την άλλη έχουμε αναγκαστικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών και απλήρωτη εργασία. Και στις 2 περιπτώσεις μόνιμα χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι ενώ η μεγάλη εργοδοσία έχει εξασφαλίσει κρατικές επιδοτήσεις, ανυπαρξία ελέγχων και απαλλαγή από οικονομικές υποχρεώσεις.

Συντασσόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών της χώρας μας και την Τρίτη 7/4/2020 συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία. Συμμετέχουμε στη συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ, στις 12:00.

Παλεύουμε για:

  • να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και να εξασφαλισθεί, με κεντρική κρατική ευθύνη, ο συνεχής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας.
  • να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών – προσυμπτωματικών εργαζομένων).
  • να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειες τους και οι ίδιοι.
  • να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • να αποκατασταθούν πλήρως τα επιδόματα εορτών και αδείας. Να καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας.

Για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και, μαζί με το προσωπικό τους, να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο καθώς και η ένταξη υποχρεωτικά των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να επικοινωνούν με τον Συνδικάτο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους. Η μόνη λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα σε αυτές τις συνθήκες!

Διαφήμιση
Διαφήμιση