HomePost ItΜέτρα στήριξης 25.000 εργαζομένων των κλάδων τουρισμού και επισιτισμού

Μέτρα στήριξης 25.000 εργαζομένων των κλάδων τουρισμού και επισιτισμού

Ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Ανάμεσά τους ο Χ. Μαμουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης για περισσότερους από 25.000 εργαζομένους στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού που μέχρι σήμερα παραμένουν εκτός του σχετικού πλαισίου, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι παραμένουν εκτός ρυθμίσεων εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληξαν το τελευταίο 3μηνο του ’19 ή το πρώτο 3μηνο του ‘20, εργαζόμενοι που δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων (π.χ. εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας, οι οποίοι έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα), καθώς και όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.

«Πρόκειται για περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους που παραμένουν απροστάτευτοι στις αρνητικές επιπτώσεις της νέας κρίσης» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η άμεση νομοθετική πρωτοβουλία που θα τους συμπεριλάβει στα μέτρα στήριξης και θα καλύψει τα δίκαια αιτήματά τους».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το πώς προτίθενται να στηρίξουν τους εργαζόμενους των παραπάνω κατηγοριών καθώς επίσης και για το πώς σκοπεύουν, έστω και καθυστερημένα, να επεκτείνουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για το σύνολο των εργαζομένων του επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση