HomeHL-TOPΠροβλήματα με τους νοτιάδες στην Κρήτη: Φωτιά στο Ρέθυμνο, πτώσεις δέντρων

Προβλήματα με τους νοτιάδες στην Κρήτη: Φωτιά στο Ρέθυμνο, πτώσεις δέντρων

Ισχυροί οι άνεμοι που πνέουν στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη.

Φωτιές, πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού έχουν κινητοποιήσει την πυροσβεστική ενώ παράλληλα προβλήματα εντοπίστηκαν και στο λιμάνι των Χανίων όταν έσπασε ο κάβος ενός πλοίου.

«Σε όλο το νησί και κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων από το πρωί πνέουν ισχυροί νοτιάδες έχοντας προκαλέσει μικροπροβλήματα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Φωτιά σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η πρώτη εστία φωτιάς εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στα Χανιά και συγκεκριμένα στο δήμο Πλατανιά, μεταξύ των περιοχών Φουρνέ και Μεσκλών.

Άμεσα έσπευσε η πυροσβεστική που μέσα σε λίγη ώρα κατάφερε και την έθεσε υπό έλεγχο με τις φλόγες να κάνουν στάχτη μικρή έκταση χορτολιβαδικής γης.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον κ. Μπουντουράκη, λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε  φωτιά στο Άδελε Ρεθύμνου.

Στο σημείο επιχείρησαν έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις… φλόγες ενώ το έργο τους δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι.

Πτώσεις δέντρων

Από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι αρκετές είναι οι πτώσεις δέντρων που έχουν σημειωθεί κατά μήκους του επαρχιακού και εθνικού δικτύου του νησιού.

«Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει 14 κοπές δέντρων», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μπουντουράκης.

Έσπασε ο κάβος πλοίου στο λιμάνι Χανίων

Προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και στο λιμάνι Χανίων εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων.

Πιο συγκεκριμένα, έσπασε ένας από τους κάβους που συγκρατούσαν ένα πλοίο στο λιμάνι της Σούδας. Το ευτύχημα ήταν πως οι υπόλοιποι κάβοι βρίσκονται στη θέση τους με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει δεμένο στο λιμάνι.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση