HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Μέσω ΕΣΠΑ κι από δωρεές ιδιωτών θα δοθούν τάμπλετ σε μαθητές που δεν έχουν

Κορωνοϊός: Μέσω ΕΣΠΑ κι από δωρεές ιδιωτών θα δοθούν τάμπλετ σε μαθητές που δεν έχουν

Όπου διαπιστωμένα υπάρχουν ανάγκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσω ΕΣΠΑ και από δωρεές από επιχειρηματίες του κλάδου και από φυσικά πρόσωπα το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει άμεσα στα σχολεία στα οποία διαπιστωμένα υπάρχουν ανάγκες εξοπλισμό προκειμένου όλοι να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι Διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν το σχετικό υλικό, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαπιστωμένα, το έχουν ανάγκη. Ωστόσο όταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ πίσω στα σχολεία.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του «ΜΕΡΑ25», Σοφίας Σακοράφα, «Μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ έχει δοθεί σημαντικός τεχνολογικός εξοπλισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Έχουμε ήδη δρομολογήσει αιτήματα για ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ του εξοπλισμού αυτού. Και έχουμε ήδη λάβει σημαντικές δεσμεύσεις για δωρεές ιδιωτών και εταιρειών για άμεση ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κάθε προσφορά ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη».

Τις σημαντικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την περαιτέρω στήριξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, που ήδη υλοποιείται επιτυχώς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με εντυπωσιακή ανταπόκριση μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, ανέλυσε από τη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

topontiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση