HomePost It«Έμπρακτη αναγνώριση του έργου των αστυνομικών αυτή τη δύσκολη περίοδο»

«Έμπρακτη αναγνώριση του έργου των αστυνομικών αυτή τη δύσκολη περίοδο»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και Ηρακλείου Μανόλη Θραψανιώτη και Σωκράτη Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έμπρακτη στήριξη των Αστυνομικών υπαλλήλων, των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και Ηρακλείου Μανόλη Θραψανιώτη και Σωκράτη Βαρδάκη αντίστοιχα, προκάλεσε η επιστολή των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών.

Στην επιστολή τους, οι αστυνομικοί, οι οποίοι αυτή την περίοδο πραγματικά συμβάλλουν τα μέγιστα, κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες. διαμαρτύρονται για την μη συμπερίληψή τους στο έκτακτο επίδομα, που θέσπισε η Κυβέρνηση σε συγκεκριμένους φορείς του Δημοσίου.

Οι αστυνομικοί της χώρας έχουν επωμιστεί επιπλέον αρμοδιότητες για τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων, παράλληλα με όλα τα άλλα καθήκοντά τους, χωρίς μάλιστα όπως καταγγέλλουν να τους έχει χορηγηθεί από την Πολιτεία επαρκές υγειονομικό υλικό. Επιπλέον μετά το καθήκον τους, επιστρέφουν στις οικογένειές τους, αφού πρώτα έχουν έρθει σε άμεση επαφή με δεκάδες ανθρώπους, με μεγάλη πιθανότητα να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς τους όσο και τις οικογένειές τους. Καθημερινά αυξάνεται και ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19 και το φαινόμενο αυτό αναμένεται να οξυνθεί.

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να αναγνωρίσουν την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ περισσότερο την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, χορηγώντας τους, τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά για την προστασία της υγείας τους, συμπεριλαμβάνοντάς τους και στο έκτακτο επίδομα που θεσπίστηκε πρόσφατα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση