HomeHL-WorldΝέες προκλήσεις: «Σε 6 μήνες η Τουρκία θα απαντήσει στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο»

Νέες προκλήσεις: «Σε 6 μήνες η Τουρκία θα απαντήσει στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο»

Τούρκικος Τύπος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε η πανδημία του κορωνοϊού σταματά τις προκλήσεις της Αγκυρας για την ανατολική Μεσόγειο με τον τουρκικό Τύπο σήμερα να… οργιάζει κατά της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Τουρκιγέ. Μεταξύ άλλων κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι ενώ ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εκείνη επεκτείνει τις «θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο». «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας», είναι κεντρικός τίτλος της εφημερίδας.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο «Κανουνί» στην ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζει η εφημερίδα προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αγκυρα έβαλε στοπ στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο «Κανούνι», στα ελληνικά «Νομοθέτης» είναι το τρίτο κατά σειρά που διαθέτει πλέον η Τουρκία μετά το «Φατίχ» και το «Γιαβούζ».

Σύμφωνα πάντα με την φιλικά προσκείμενη προς την κυβέρνηση Ερντογάν εφημερίδα, «μετά το χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση. Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην αν. Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση