HomeHL1-WorldΚορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Διπλάσια θύματα μέσα σε τρεις μέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, αυξήθηκε κι άλλο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τους 4.000, καθώς έφτασαν τους 4.076. Μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός αυξήθηκε κατακόρυφα, με τις ΗΠΑ να μετρούν συνολικά το τελευταίο 24ωρο 913 θανάτους, αριθμός διπλάσιος σχεδόν σε σχέση με αυτόν που είχαν μία ημέρα πριν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στο διπλάσιο στην χώρα, σε σχέση με αυτόν που καταμετρούσε το Σάββατο, όπου το σύνολο ανερχόταν στους 2.010. Αυτά, την ώρα που ο ιατρικός εξοπλισμός όλο και λιγοστεύει, με την κατάσταση να δείχνει πως ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Παράλληλα, τα κρούσματα ανέρχονται σε 188.578, καθώς καταγράφηκαν περισσότερα από 24.790 κρούσματα μόνο το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που είναι επίσης ρεκόρ στην διάρκεια εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για την κατάσταση που περιμένουν να περιέλθει η χώρα, φαίνεται πως επαληθεύεται, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αντιλαμβάνεται, έστω και αργά, την σοβαρότητα της κατάστασης και να δηλώνει πως πλέον είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου», καθώς και πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες για την χώρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση