HomeHL-TOPΚορωνοϊός: 49 οι θάνατοι – 82 νέα κρούσματα, 1314 τα συνολικά

Κορωνοϊός: 49 οι θάνατοι – 82 νέα κρούσματα, 1314 τα συνολικά

7 νεκροί σήμερα, 49 θάνατοι συνολικά, 82 νέα κρούσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

1.314 είναι συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 82.

Παράλληλα, σημειώθηκαν επτά νέοι θάνατοι με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 49.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 66 έτη. 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σε ποσοστό 57% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκε επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου με 20 κρούσματα, σε σύνολο 383 ανθρώπων που ελέγχθησαν.

Τονίστηκε επίσης ότι έχουν γίνει περισσότερα από 17.000 διαγνωστικά τεστ.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι 52 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως από την αρχή της έξαρσης του κορωνοϊού μέχρι σήμερα.

Τσιόδρας: «Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στην χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού μετά την επανατοποθέτηση του ΠΟΥ.

«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να συστήνει το να μην φορούν μάσκες οι άνθρωποι που δεν νοσούν ή δεν φροντίζουν κάποιον άρρωστο. Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι δεν τις χρησιμοποιούν σωστά και αυτό είναι πιο επικίνδυνο.

Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την απαραίτητη απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες».

Τσιόδρας: «Αυτά είναι τα καλύτερα δυνατά μέτρα»

Στη συνέχεια, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε έναν καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος σε χθεσινή του τοποθέτηση τόνισε ότι μέτρα σαν αυτά που παίρνει η Ελλάδα είναι τα καλύτερα δυνατά. «Δεν γνωρίζουμε κάτι καλύτερο μέχρι τώρα.

Το ζήτημα είναι να είναι βραδύς ο ρυθμός αύξησης τς εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ώστε να αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό και να μπορεί να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα».

cretapost με πληροφορίες από iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση