HomeΚΡΗΤΗΗ νέα εφαρμογή «Δημότης Ρεθύμνου» στην υπηρεσία των πολιτών

Η νέα εφαρμογή «Δημότης Ρεθύμνου» στην υπηρεσία των πολιτών

Είναι διαθέσιμη για λειτουργικό Android και iOS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συνέπεια και προσήλωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αξιοποιώντας τις πολλαπλές εφαρμογές της σύγχρονη τεχνολογίας που διευκολύνουν την καθημερινότητα μας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, ο Δήμος Ρεθύμνης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, θέτει στη διάθεσή τους την ανανεωμένη εφαρμογή για smartphones «Δημότης Ρεθύμνου».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και το Τμήμα Πληροφορικής Δήμου Ρεθύμνης, που έχουν αναλάβει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών ο οποίος έχει μπει σε παραγωγική λειτουργία τους τελευταίους μήνες, καλούν τους συμπολίτες να εγκαταστήσουν στις κινητές συσκευές τους τη νέα έκδοση της εφαρμογής «Δημότης Ρεθύμνου» η οποία είναι διαθέσιμη για λειτουργικό Android και iOS.

Με τη εφαρμογή αυτή οι δημότες έχουν τη δυνατότητα:

o Να υποβάλλουν τα αιτήματα τους προς τις δημοτικές υπηρεσίες (χορήγηση πιστοποιητικών, αναφορά βλαβών κ.α.)
o Να έχουν άμεση ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό
o Να έχουν άμεση ενημέρωση από τον Δήμο Ρεθύμνης για τις δράσεις του σχετικά με τον κορωνοϊό
o Να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου και άλλων υπηρεσιών (Νοσοκομεία, Μετακινήσεις, Εκπαίδευση, Έκτατης Ανάγκης κ.α.)
o Να έχουν ενημέρωση για τις εφημερίες των φαρμακείων
o Να έχουν άμεση πρόσβαση στα Τελευταία Νέα του Δήμου, Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, Πρόγραμμα Σινεμά,
o Να έχουν πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου σε Χάρτη της πόλης για εύκολη πλοήγηση,
o Να έχουν ενημέρωση από την ειδική ενότητα «Πολιτική Προστασία», για έκτακτα γεγονότα, για τους χώρους καταυλισμού και χώρους καταφυγής, κ.α.
o Να λαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις, μέσω Push Notifications, για έκτακτα περιστατικά ή άλλες σημαντικές ενημερώσεις.

Πληροφορίες για την εφαρμογή και την εγκατάσταση της μπορείτε να βρείτε εδώ:
www.rethymno.gr/e-services/apps/
Καλούνται όσοι δημότες έχουν την παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής να κάνουν ενημέρωση ή επανεγκατάσταση. Η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται και θα βελτιώνεται συνεχώς το επόμενο διάστημα οπότε οι χρήστες θα πρέπει να φροντίσουν να γίνονται οι ενημερώσεις της εφαρμογής στο κινητό τους. Προτάσεις για βελτίωση ή προβλήματα της εφαρμογής μπορούν να στέλνονται με email στο [email protected] ή με ηλεκτρονικό αίτημα.

Πληροφορίες για τα ηλεκτρονικά αιτήματα μπορείτε να βρείτε εδώ:
www.rethymno.gr/e-services/e-requests

Το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο και το σύστημα e-Pay που θα παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα να κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών προς το Δήμο..
Ο Δήμος Ρεθύμνης και οι υπηρεσίες του, πάντοτε κοντά στους δημότες και στις ανάγκες τους. Μένουμε σπίτι, κάνουμε χρήση των ψηφιακών διευκολύνσεων που μας παρέχονται, προστατεύουμε την υγεία τη δική μας, των αγαπημένων μας, των συνανθρώπων μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση