HomeHL-9Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος στον Εβρο: «Παραμένουμε σε εγρήγορση»

Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος στον Εβρο: «Παραμένουμε σε εγρήγορση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον Εβρο βρέθηκαν την Δευτέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παραμένουν σε εγρήγορση.

«Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια οι ένοπλες δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, η FRONTEX, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης». Mε τη φράση αυτή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε το στίγμα της σημερινής επίσκεψης που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην περιοχή του Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάσταση που επικρατεί στην ακριτική περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στα περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης και της προστασίας των συνόρων μας.
Το «συγχαρητήρια» του Χρυσοχοΐδης στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης συνεχάρη τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για το πολύ σπουδαίο έργο που έχει γίνει στην περιοχή, από πλευράς υποδομών «για να δημιουργήσουμε ασφαλή σύνορα». Συνεχάρη επίσης τα στελέχη της ΕΛΑΣ «απ’ όλη την Ελλάδα που είναι παρόντα σε αυτή τη μάχη», της FRONTEX και των ευρωπαϊκών χωρών, τις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών, «οι οποίες είναι εδώ μπροστά και φυλάνε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ουσιαστικά φυλάνε τις ευρωπαϊκές αξίες, τις αξίες του πολιτισμού και της αλληλεγγύης. Εδώ χτυπάει η καρδιά της αλληλεγγύης στην Ευρώπη και είναι ένα δείγμα αλληλεγγύης μετά από πάρα πολλά χρόνια και αυτό αξίζει να το επισημάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της προσπάθειας «με τη δημιουργία του φράχτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο, προκειμένου τα σύνορά μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα», ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στη μάχη της χώρας κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως «αυτές τις μέρες η Ελλάδα, οι Έλληνες, χτίζουν έναν άλλο τοίχο. Τον τοίχο απέναντι στην επιδημία».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το κάνουμε με επιτυχία» και συνεχάρη «όλους τους Έλληνες για την υπομονή τους, για την αυτοσυγκράτηση, για το γεγονός ότι όλοι περιορίζονται και μένουν σπίτι. Αυτή η συμμόρφωση και αυτός ο αυτοπεριορισμός δείχνει και αυτός αξίες. Αξίες ατομικές για τον καθένα, αλλά και συλλογικές αξίες για την ελληνική κοινωνία, τις αξίες της αλληλεγγύης, και πιστεύω ότι αυτή τη μάχη και αυτόν τον τοίχο απέναντι στην πανδημία θα τον υψώσουμε και θα βγούμε νικητές», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ν.Παναγιωτόπουλος: Δεν λύεται ο συναγερμός

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την επίσκεψή του στα επιτηρητικά φυλάκια και τα σύνορα στον Έβρο, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας και να συνομιλήσει με τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. που επιχειρούν εκεί, δήλωσε από το επιτηρητικό Φυλάκιο 1 των Καστανεών: «Βρεθήκαμε εδώ στο φυλάκιο των Καστανεών, πάλι, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία των Ε.Δ. και της ΕΛΑΣ σε τοπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που διεκπεραίωσαν την αποστολή, που φύλαξαν τα σύνορα, πέτυχαν να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων, όταν επιχειρήθηκε ο αιφνιδιασμός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και φυσικά να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, υπογράμμισε ότι «…δεν λήγει ο συναγερμός. Οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον – ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι – ό,τι προκύψει».

Παναγιωτόπουλος: Συζητήσαμε για μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που δόθηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη, «να συζητήσουμε για τη λήψη μέτρων υγειονομικής προφύλαξης και λόγω του κορονοϊού, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι όλα τα στελέχη εδώ είναι καλυμμένα πλήρως, όσον αφορά στις προφυλάξεις που πρέπει να έχουν», ενώ συνεχάρη «όλα τα στελέχη των Ε.Δ. και της ΕΛΑΣ, όλους αυτούς που έδωσαν αυτόν τον μεγάλο αγώνα και συνεχίζουν να τον δίνουν.

Ήταν άγρυπνοι φρουροί στα τείχη και είναι καθόλα άξιοι γιατί πέτυχαν την αποστολή τους», είπε χαρακτηριστικά. Διαβεβαίωσε δε, πως «η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής, κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να την φέρουν σε πέρας στο ακέραιο, όπως έκαναν μέχρι τώρα».

Σημειώνεται πως στον Έβρο μαζί με τους υπουργούς Εθνικής ‘Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, μετέβη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση