HomeHL-9Τι ζητάει ο Δήμαρχος Αμαρίου μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή

Τι ζητάει ο Δήμαρχος Αμαρίου μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή

Σε καλή κατάσταση ο 58χρονος ιερέας-13 συνολικά στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους πολίτες του Δήου Αμαρίου αναφέρεται με μήνυμα του ο Δήμαρχος της περιοχής, Παντελής Μουρτζανός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός μετά ΚΑΙ το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Νομό Ρεθύμνης, τονίζοντας ότι ο καθένας τους πρέπει να συμβάλει ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας.

«Αγαπητοί συνδημότες

Μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊού στην περιοχή μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Ευχόμαστε στον ασθενή μας άμεση και καλή ανάρρωση.

Ο αόρατος αυτός εχθρός είναι παντού. Για το λόγο αυτό ο καθένας από εμάς πρέπει να συμβάλει ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας.

Ο Δήμος μας έχει προετοιμαστεί και διαθέτει μηχανισμό για να βοηθήσει δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης κ.λ.π.

Αγαπητοί συνδημότες

Στις δύσκολες ώρες που διανύουμε, όλοι μας οφείλουμε να επιδείξουμε την ατομική μας υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη μας και να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ζητώ από όλους σας να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόζετε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής.

Πάνω απ’ όλα βέβαια ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!»

Καλά στην υγεία του ο 58χρονος ιερέας

Καλά στην υγεία του είναι και ο ιερέας από το Ρέθυμνο ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο 58χρονος κληρικός νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα που διαθέτει το νοσοκομείο Ρεθύμνου για τα περιστατικά του κορωνοϊού ενώ την ίδια ώρα οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του.

Ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται στον τόπο κατοικίας του ιερέα αλλά και στον τόπο καταγωγής του ενώ σε πρώτη φάση ελέγχθηκε το οικογενειακό του περιβάλλον και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν είναι αρνητικά.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου προχώρησαν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που έχει καταγραφεί στο Ρέθυμνο και το δωδέκατο συνολικά στην Κρήτη.

Με ήπια συμπτώματα σε κατ οίκον νοσηλεία η 24χρονη ειδικευόμενη γιατρός

Με ήπια συμπτώματα παραμένει σε κατ οίκον νοσηλεία η 24χρονη ειδικευόμενη γιατρός στον Άγιο Νικόλαο η οποία εδώ και 10 ημέρες απείχε από τα καθήκοντα της.

Η ίδια είναι καλά στην υγεία της και ακολουθεί τις οδηγίες που της έχουν δοθεί.Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το 13o κρούσμα στο νησί και το δεύτερο στο Λασίθι.

 

Μία 23χρονη το 11ο κρούσμα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται πως μια νεαρή κοπέλα είναι το 11ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 23χρονη που σύμφωνα με πληροφορίες δε νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο, είχε ταξιδέψει προ ολίγων ημερών στη Ξάνθη.

Η νεαρή γυναίκα που είναι φοιτήτρια, παρουσίασε συμπτώματα και μετέβη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να αποδειχθεί αν είναι θετική ή όχι στον κορωνοϊό.

Το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊο, η κατάσταση της όμως ήταν καλή και αποχώρησε για το σπίτι της, όπου θα συνεχίσει να βρίσκεται σε απομόνωση έχοντας πάρει τις κατάλληλες οδηγίες των γιατρών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση