HomeHL-9Κίνηση στις τράπεζες – Ουρές έξω από τα καταστήματα

Κίνηση στις τράπεζες – Ουρές έξω από τα καταστήματα

Λόγω καταβολής συντάξεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στα τραπεζικά καταστήματα της Κρήτης κυρίως με ηλικιωμένους που πήγαν για να εισπράξουν την σύνταξη τους.

Οι υπάλληλοι των τραπεζών επέτρεπαν την είσοδο σε συγκεκριμένο αριθμών πελατών ανάλογα με την χωρητικότητα του καταστήματος ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν έξω από το κατάστημα τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πολλοί μάλιστα εξ αυτών φορούσαν προστατευτικές μάσκες και γάντια μίας χρήσης

Συνεχίζεται και σήμερα η καταβολή των συντάξεων Απριλίου από τα ταμεια.Η καταβολή των συντάξεων ξεκίνησε από την Τρίτη 24 Μαρτίου, όμως σήμερα αναμένεται το μεγάλο κύμα πληρωμών αφού θα καταβληθούν οι συντάξεις στα εξής ταμεία :

1) Δημόσιο

2)ΙΚΑ

3)ΝΑΤ ΚΕΑΝ

4)Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ

5)Προσωρινές συντάξεις ένοπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας και Πυροσβεστικού σώματος

Το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΑΤΜ κοινοποίησε το εξής μήνυμα:

<<Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες>>

Κίνηση και στους δρόμους του Ηρακλείου

Την ίδια ώρα κίνηση παρατηρήθηκε και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Προφανώς ημέρα πληρωμών η σημερινή, αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να προμηθευτούν με τα απαραίτητα για το νοικοκυριό τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση