HomePost ItΠαρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη: Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει ένα νέο μεγα-Μνημόνιο

Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη: Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει ένα νέο μεγα-Μνημόνιο

Άρει τα βασικά επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την πανδημία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημερινό του άρθρο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρεμβαίνει στο σύνολο των πολιτικών μέτρων και της πολιτικής επιχειρηματολογίας της σημερινής Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κατά βάθος και στον απόηχο του κορωνοϊού η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει ένα καινούργιο, πολύ πιο δυσβάσταχτο, μεγα-Μνημόνιο σε βάρος της χώρας», ενώ προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση θέλει κατά βάθος προσωρινή -και μόνο όσο κρατά η πανδημία- στελέχωση του ΕΣΥ με όχημα την «ατομική ευθύνη των πολιτών».

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Νίκος Ηγουμενίδης άρει ένα-προς-ένα τα βασικά επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την πανδημία και την πολιτική της ΝΔ.

Απέναντι στο επιχείρημα ««ευτυχώς που την ώρα της πανδημίας στο τιμόνι της χώρας είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει ότι «στο κρίσιμο Υπουργείο Υγείας, ο επικεφαλής Υπουργός είναι αναμφίβολα ο μεγάλος απών. Το μεγάλο αυτό κενό τεχνοκρατικά καλύπτει ο εγνωσμένου διεθνούς κύρους καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και το επιστημονικό επιτελείο του ΕΟΔΥ. Στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Βρούτσης θεσμοθετεί μαζικές απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, αναστολή δώρου Πάσχα, περαιτέρω συμπίεση του εισοδήματος».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «στο Υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης κάνει ότι δεν βλέπει τους σύγχρονους μαυραγορίτες, και προετοιμάζει το έδαφος από τα φιλικά ΜΜΕ για ένα νέο Μνημόνιο. Τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών διπλασιάζουν τους μισθούς στις «γαλάζιες» διοικήσεις των ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ, και 8πλασιάζουν -στα 400 ευρώ- το μπόνους για κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο ίδιο μοτίβο και τα άλλα Υπουργεία».

Απέναντι στο επιχείρημα ότι «η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την υγεία των πολιτών και την επιβίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου αντιτάσσει ότι «η πανδημία απαιτεί πρωτίστως ισχυρή κρατική παρέμβαση και καλά στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Η ΝΔ αντίθετα είναι ιδεολογικά υπέρ της επιλογής συρρίκνωσης της δημόσιας περίθαλψης και διεύρυνσης του «ζωτικού χώρου» της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για το ίδιο θέμα υπενθυμίζει ότι «επί ημερών της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη ως αρμόδιου υπουργού δρομολογήθηκαν 7.500+ διαθεσιμότητες και χιλιάδες απολύσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Η κυβέρνηση της ΝΔ, οδήγησε σε αποκλεισμό από το δημόσιο σύστημα υγείας σχεδόν 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί στήριζε τις ΤΟΜΥ και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στα αστικά κέντρα».

Ενώ στο επιχείρημα ότι «ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε αγαστή συμπόρευση με τη ΝΔ» ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει ότι «το μεγάλο αίσθημα του φόβου και η απειλή του θανάτου είναι που κυριαρχεί σήμερα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες «συμπορευόμαστε»/πειθαρχούμε στις οδηγίες της Ιατρικής. Άλλο η συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών και της ιατρικής κοινότητας, και άλλο η συμμαχία με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική». Απαντώντας στο ίδιο, τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός είναι που πιέζει και μετατοπίζει τη Κυβέρνηση σε έναν «εξαναγκασμό» να οριστεί το δημόσιο σύστημα υγείας ως πρώτη προτεραιότητα και γραμμή άμυνας. Είναι το αίσθημα του λαού που πιέζει για τεράστιας κλίμακας κρατικές παρεμβάσεις τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία. Όχι το αντίθετο. Είναι ακόμη μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση που αντιστέκεται και φειδωλά υποκύπτει σε αυτές υπό το βάρος των συνθηκών επιβίωσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση