HomeHL-TOPΣε καλή κατάσταση τα δύο νέα κρούσματα στην Κρήτη – Ένας ιερέας και μία γιατρός

Σε καλή κατάσταση τα δύο νέα κρούσματα στην Κρήτη – Ένας ιερέας και μία γιατρός

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ήπια συμπτώματα παραμένει σε κατ οίκον νοσηλεία η 24χρονη ειδικευόμενη γιατρός στον Άγιο Νικόλαο η οποία εδώ και 10 ημέρες απείχε από τα καθήκοντα της.

Η ίδια είναι καλά στην υγεία της και ακολουθεί τις οδηγίες που της έχουν δοθεί.Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το 13o κρούσμα στο νησί και το δεύτερο στο Λασίθι.

Καλά στην υγεία του είναι και ο ιερέας από το Ρέθυμνο ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο 58χρονος κληρικός νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα που διαθέτει το νοσοκομείο Ρεθύμνου για τα περιστατικά του κορωνοϊού ενώ την ίδια ώρα οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του.

Ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται στον τόπο κατοικίας του ιερέα αλλά και στον τόπο καταγωγής του ενώ σε πρώτη φάση ελέγχθηκε το οικογενειακό του περιβάλλον και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν είναι αρνητικά.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου προχώρησαν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που έχει καταγραφεί στο Ρέθυμνο και το δωδέκατο συνολικά στην Κρήτη.

Μία 23χρονη το 11ο κρούσμα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται πως μια νεαρή κοπέλα είναι το 11ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 23χρονη που σύμφωνα με πληροφορίες δε νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο, είχε ταξιδέψει προ ολίγων ημερών στη Ξάνθη.

Η νεαρή γυναίκα που είναι φοιτήτρια, παρουσίασε συμπτώματα και μετέβη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να αποδειχθεί αν είναι θετική ή όχι στον κορωνοϊό.

Το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊο, η κατάσταση της όμως ήταν καλή και αποχώρησε για το σπίτι της, όπου θα συνεχίσει να βρίσκεται σε απομόνωση έχοντας πάρει τις κατάλληλες οδηγίες των γιατρών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση