HomeHL-9Η νέα λίστα με τα ξενοδοχεία που μένουν ανοιχτά

Η νέα λίστα με τα ξενοδοχεία που μένουν ανοιχτά

268 νέα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα – 15 επιπλέον στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα λίστα με συνολικά 268 ξενοδοχειακά καταλύματα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού, για τη στέγαση ατόμων ειδικών κατηγοριών σύμφωνα με την από 20.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68).

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται ξενοδοχεία σε νησιά και σε άλλες περιοχές που δεν υπήρχαν στην τελευταία και φιλοξενούν πελάτες από ειδικές κατηγορίες, που θα διαβάσετε πιο κάτω.

Τα ξενοδοχεία στην Κρήτη

15 είναι τα επιπλέον ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη για ειδικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα: Vanisko (δήμος Μαλεβιζίου), Hera Village (Άγιος Νικόλαος), Γέφυρα (Άγιος Νικόλαος), Mistral Bay (Άγιος Νικόλαος), Σητεία Beach Resort & Spa (Σητεία), El Greco (Σητεία), Ιρις (Ρέθυμνο), Lefkoniko Bay Hotel (Ρέθυμνο), Domenica (Ρέθυμνο), Aristea (Ρέθυμνο), Varvaras Diamondn (Ρέθυμνο), Eltina (Ρέθυμνο), Villa Geraioudakis (Χανιά), Oniro Residence (Χανιά) και Olympic View Arts & Rooms (Χανιά).

Ποιοι θα μένουν

Τα καταλύματα αυτά- όπως προβλέπεται και με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20)- έχει κριθεί ότι είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση:

(α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,

(β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,

(γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,

(δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,

(ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,

(στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγά- ζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,

(ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση