HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Στη Γαλλία θα κάνουν Πάσχα με καραντίνα

Κορωνοϊός: Στη Γαλλία θα κάνουν Πάσχα με καραντίνα

Την παράταση των μέτρων ανακοίνωσε ο Φιλίπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παράταση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ.

Σύμφωνα με την γαλλική Le Figaro, το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, αποφάσισε την διατήρηση της καραντίνας τουλάχιστον ως τις 15 Απριλίου. Έπειτα από 10 ημέρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, «είναι ξεκάθαρο πως είναι ακόμη στην αρχή ενός επιδημιολογικού κύματος», εξήγησε ο Φιλίπ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους στους Γάλλους πολίτες.

Με βάση τη νέα παράταση της καραντίνας στη Γαλλία, οι Γάλλοι πολίτες θα γιορτάσουν το Καθολικό Πάσχα (η πλειοψηφία όσων εξ των πολιτών στη χώρα πιστεύουν είναι καθολικοί) ευρισκόμενοι σε καθεστώς αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η κρίση του κορωνοϊού θα διαρκέσει, λέει ο Φιλίπ

Όπως είπε μια εκ νέου παράταση της καραντίνας, θα μπορούσε να αποφασιστεί «μόνο και εφόσον η κατάσταση της δημόσιας υγείας το επιβάλει». «Βρισκόμαστε από καιρό μέσα σε μια κρίση η οποία θα διαρκέσει, σε μια υγειονομική κατάσταση που δεν θα βελτιωθεί γρήγορα. Θα πρέπει να αντέξουμε», τόνισε νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός καθώς η επιδημία επιδεινώθηκε στη Γαλλία, όπου χθες καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες 365 θάνατοι σε νοσοκομεία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση