HomeHL-WorldΜέλος του ΝΑΤΟ και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία

Μέλος του ΝΑΤΟ και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία

«Ιστορική μέρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βόρεια Μακεδονία είναι το 30ο κράτος που εντάσσεται στην βορειοατλαντική συμμαχία. «Ήταν μακρύς ο δρόμος, αλλά όλες οι προσπάθειές σας έπιασαν τόπο», γράφει στο μήνυμά του ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το 30 κράτος μέλος του ΝΑΤΟ είναι και επίσημα από σήμερα η Βόρεια Μακεδονία.

«Καλως ήρθες στο ΝΑΤΟ Βόρεια Μακεδονία! Ήταν μακρύς ο δρόμος, αλλά όλες οι προσπάθειές έπιασαν τόπο», έγραψε στο Twitter ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώθηκε η επίσημη ενταξιακή διαδικασία της χώρας.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι πλέον κομμάτι της οικογένειας του ΝΑΤΟ, μια οικογένεια με 30 έθνη και σχεδόν 1 δισ. πολίτες. Μια οικογένεια που έχει ως βάση της την βεβαιότητα ότι όποιες και αν είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε, είμαστε όλοι πιο δυνατοί και πιο ασφαλείς όταν είμαστε μαζί», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Η εκδήλωση για την έπαρση της σημαίας της Βόρειας Μακεδονίας στην έδρα του ΝΑΤΟ θα γίνει στις 30 Μαρτίου.

Ντιμιτρόφ: Ιστορική ημέρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή που ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας του.

Τόνισε ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ συνέπεσε με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και γι’ αυτό το λόγο δεν θα γίνει ειδικός εορτασμός. Το γεγονός αυτό πρόσθεσε, δεν μειώνει την ιστορική σημασία αυτής της επιτυχίας.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση