HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Στα όριά τους οι ΜΕΘ στην Ιρλανδία

Κορωνοϊός: Στα όριά τους οι ΜΕΘ στην Ιρλανδία

Καραντίνα σε όλους τους επαναπατρισθέντες επιβάλει η Σλοβενία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Ιρλανδίας θα έχουν φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων τους μέσα σε μερικές ημέρες με δεδομένο τον ρυθμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δήλωσε ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Είμαι ανήσυχος. Όπως είναι τα πράγματα, έχουμε άδειες κλίνες στις ΜΕΘ μας αλλά με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται ότι οι ΜΕΘ μας θα φθάσουν το όριο της ικανότητάς τους μέσα σε μερικές ημέρες», είπε ο Βαράντκαρ στους δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού διπλασιάστηκαν στην χώρα.

«Αυτό συμβαίνει ήδη σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί (και) εδώ άρα θα πρέπει να έχουμε σχέδια για αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε εφεδρική ικανότητα ΜΕΘ, μηχανημάτων αναπνευστικής υποστήριξης, μηχανών CPAP (συσκευές θετικής πίεσης). Μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια γίνεται για την παροχή του εξοπλισμού», είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Σε καραντίνα για τον κορωνοϊό όλοι οι επαναπατρισθέντες στη Σλοβενία

Σε καραντίνα, διάρκειας 14 ημερών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με ιατρική παρακολούθηση, θα μπαίνουν οι Σλοβένοι που επαναπατρίζονται από χώρες υψηλού κινδύνου εν όψει κορωνοϊού. Οι γιατροί στη Σλοβενία απηύθηναν σήμερα έκκληση για προστατευτικό υλικό στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, 41 Σλοβένοι που επαναπατρίστηκαν από τη Μαδρίτη μπήκαν σε καραντίνα, σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Βέλιενε, η οποία διατέθηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους Σλοβένους που θα επιστρέψουν, με έκτακτη πτήση, αύριο, από τη Μαδρίτη. Στο μεταξύ, ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Σλοβενία αυξήθηκε σε εννέα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανήλθαν σε 632. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 70 νέα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε διάρκεια μίας ημέρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση