HomeHL-9Το μήνυμα των Ελλήνων της Κίνας: «Μην το βάζετε κάτω»

Το μήνυμα των Ελλήνων της Κίνας: «Μην το βάζετε κάτω»

Βίντεο-συμπαράστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ένα χαμόγελο η ζωή και τίποτε άλλο! Μην το βάζετε κάτω!» το μήνυμα κατά του κορωνοϊού.

Αυτό λένε στους συμπατριώτες τους, Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κίνα, μέσα από ένα συλλογικό βίντεο της ελληνικής υπηρεσίας του «China Radio International».

Ο Βαγγέλης, η Άννα, ο Γιώργος και η Εύα από το Πεκίνο, ο Σπύρος και η Ράνια από τη Σαγκάη, ο Μπάμπης από την Τζανγκ τζιανκάνγκ, ο Γιάννης από τη Σεντζέν, ο Βάιος από την Γκουιλίν και η Ελένη από τη Σιαν, ο Νίκος από την Τσενγκντού, ο Στέλιος και ο Βαγγελής από τη Σενγιάνκ και η Τζίνα από τη Χαϊνάν έχουν «δέσει» τη ζωή τους με την Κίνα -ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Βίντεο-συμπαράστασης για τον κορωνοϊό
Σε ένα βίντεο ένωσαν τις φωνές τους για να φτάσει ως την Ελλάδα το μήνυμά τους, με αφορμή την καραντίνα λόγω κορωνοϊού αλλά και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Αγαπητοί Συμπατριώτες, είμαστε μια μικρή ομάδα Ελλήνων, που για διάφορους λόγους έχουμε συνδέσει τη ζωή μας με την Κίνα, και ο καθένας μας έχει να σκεφτεί αυτούς που έχει αφήσει πίσω, γονείς, συγγενείς και φίλους. Εδώ σε αυτή τη χώρα, ήμασταν από τους πρώτους που ήρθαν αντιμέτωποι με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον νέο κορωνοϊό. Έχουμε υποφέρει όλο αυτό το τελευταίο διάστημα όπως υπέφεραν και πολλοί φίλοι Κινέζοι.
Με τα ίδια μας τα μάτια γνωρίσαμε την ανησυχία, τη λύπη, τον πόνο και την αβεβαιότητα. Παρ’ όλα αυτά, τα καταφέραμε να σταθούμε υγιείς και δυνατοί. Τίποτε δεν μας λύγισε», αναφέρουν στο μήνυμά τους, το οποίο υποδέχθηκαν με θέρμη, μέσα από το διαδίκτυο, Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.Ο κορωνοϊός έχει έρθει τώρα και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι δυνατός λαός και μέσα από την ιστορία του έχει ξεπεράσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Είμαστε σίγουροι ότι ενωμένοι, με αγάπη ο ένας για τον άλλο και με μια ψυχή θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τονίζει η ομάδα των Ελλήνων που ζει κι εργάζεται στην Κίνα.». σημειώνουν και προσθέτουν: «Η εμπειρία από την Κίνα, μας διδάσκει ότι μένοντας μέσα στο σπίτι, χωρίς πανικό και με υπευθυνότητα, μπορούμε να σωθούμε αλλά και να σώσουμε ζωές. Ο εχθρός αυτός δεν θα μας νικήσει, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι».
Όσο για το «μυστικό» ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει κανείς στη δύσκολη κατάσταση της καραντίνας; «Χρειάζεται υπομονή, ψυχραιμία και ελπίδα ότι θα την ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλους μας. Ένα χαμόγελο η ζωή και τίποτε άλλο! Μην το βάζετε κάτω!», συμβουλεύουν.

Δείτε το βίντεο:

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση