HomeUncategorizedΚορωνοϊός – Γαλλία: Εφιάλτης με 365 νέους θανάτους – Ανάμεσά τους μια 16χρονη

Κορωνοϊός – Γαλλία: Εφιάλτης με 365 νέους θανάτους – Ανάμεσά τους μια 16χρονη

Τα κρούσματα ξεπερνούν τις 29.000

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εφιαλτικό το σκηνικό και στη Γαλλία, η οποία γνωρίζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό. Μέσα σε μόλις μία ημέρα οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 365, φτάνοντας τους 1.696 συνολικά, ανάμεσα στους οποίους και μια 16χρονη στο Παρίσι.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν 3.922, φτάνοντας τις 29.155, ενώ από τους 23.904 που νοσηλεύονται οι 3.373 βρίσκονται στην εντατική, με το 34% να είναι κάτω των 60 ετών.

Μακρόν: Kαι οι ένοπλες δυνάμεις στη μάχη, είμαστε σε πόλεμο

Σε δρακόντεια μέτρα προβαίνει η γαλλική κυβέρνηση για να αναχαιτίσει τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Με την επιχείρηση Resilience θα κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η επιχείρηση «Ανθεκτικότητα» (δεν πρέπει να συγχέεται με την Sentinelle που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) «θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον πληθυσμό και στις δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία», τόσο στη μητροπολιτική Γαλλία όσο και στα υπερπόντια εδάφη, είπε ο Μακρόν.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο Mistral θα αναπτυχθεί αμέσως στον νότιο Ινδικό Ωκεανό ενώ στις αρχές Απριλίου το ελικοπτεροφόρο Dixmude θα φτάσει στις Αντίλλες, στην περιοχή της Γουϊάνας, για να παράσχει στήριξη στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας.

«Η ενότητα και το θάρρος θα μας επιτρέψουν να νικήσουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά αντέχουμε», τόνισε ο Μακρόν, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη φράση:«είμαστε σε πόλεμο».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση