HomeΚΡΗΤΗCOVID-19: Στο επίκεντρο για τη στήριξη των τομέων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας

COVID-19: Στο επίκεντρο για τη στήριξη των τομέων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας

Ο Γιώργος Αλεξάκης πρότεινε την ανάγκη θέσπισης πρόσθετων μέτρων σχετικά με τις αποζημιώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προτάσεις επί της επικείμενης συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αλιείας απέστειλε η CPMR (Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης), σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κομισιόν για τη στήριξη των τομέων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, λόγω των πρωτοφανών επικρατουσών συνθηκών από την εξάπλωση του ιού COVID-19.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος CPMR επί των Θαλασσίων Θεμάτων και Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων, εκ μέρους των Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης, με επιστολή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας V. Sinkevičius και προς τους Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Αλιείας, εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για τη διευκόλυνση της στήριξης των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Στην επιστολή του ο Γιώργος Αλεξάκης πρότεινε την ανάγκη θέσπισης πρόσθετων μέτρων σχετικά με τις αποζημιώσεις, κρατικές ενισχύσεις, αναθεωρημένα σχέδια κλπ, για την οικονομική στήριξη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στους τομείς αλιείας και υδατοκαλλιέργειας που πλήττονται οικονομικά από την εξάπλωση του ιού COVID-19. Η σχετική συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιείται την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση