HomeHL1-WorldΚορωνοϊός: Στις ΗΠΑ ενέκριναν το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία τους

Κορωνοϊός: Στις ΗΠΑ ενέκριναν το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία τους

2 τρισ. δολ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα «θηριώδες» πακέτο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας, που βάλλεται από την έξαρση του κορωνοϊού, συμφώνησαν Λευκός Οίκος και Κονγκρέσο.

Οπως μετέδωσε προ ολίγου το αμερικανικό CNN, πρόκειται για ένα πακέτο 2 τρισ. δολαρίων, το πιο ακριβό οικονομικό μέτρο που πέρασε στην ιστορία από το Κονγκρέσο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομερώς οι τομείς και κλάδοι όπου θα χορηγηθούν τα 2 τρισ. δολάρια. Παρά ταύτα, όπως αναφέρει το CNN, το βασικό σενάριο προβλέπει: 250 δισ. δολάρια για άμεσες πληρωμές σε φυσικά πρόσωπα και οικογένειες, 350 δισ. για δάνεια μικρών επιχειρήσεων, 250 δισ. σε ασφαλιστικές παροχές ανέργων και 500 δισ. για δάνεια σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Οι New York Times, που επισημαίνουν ότι είναι το μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι η συμφωνία επετεύχθη μετά από ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς, τους Δημοκρατικούς -που ζητούσαν ακόμη ισχυρότερα μέτρα για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού- και την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση