HomeΕΛΛΑΔΑΓΓΠΠ: Ευθύνη της αεροπορικής ο εγκλωβισμός των Ελληνων στο Λονδίνο

ΓΓΠΠ: Ευθύνη της αεροπορικής ο εγκλωβισμός των Ελληνων στο Λονδίνο

Θα εξεταστεί ο επαναπατρισμός τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει εξηγήσεις σχετικά με τον εγκλωβισμό 200 Ελλήνων σε αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστό ότι περίπου 200 Ελληνες ήταν συνωστισμένο στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου περιμένοντας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά έπειτα από πολλές ώρες υπομονής ματαιώθηκε τόσο η πτήση προς Αθήνα, όσο και εκείνη προς Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη.

Από την πλευρά της, η ΓΓΠΠ, ήταν ξεκάθαρη στη θέση της αναφέροντας ότι: «είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23-03-2020 και Ω/ 06:00. Ως εκ τούτου, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας».

Ωστόσο, προστίθεται σε αυτό ότι τις προσεχείς ημέρες θα εξεταστούν τα αιτήματά τους προς επαναπατρισμό. «Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας», υπογράμμισε η ΓΓΠΠ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση