HomeΚΡΗΤΗΣυγχαρητήρια για τη συμμόρφωση των Ηρακλειωτών από τους αστυνομικούς

Συγχαρητήρια για τη συμμόρφωση των Ηρακλειωτών από τους αστυνομικούς

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των Αξιωματικών Αστυνομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγχαρητήρια για τη συμμόρφωση των Ηρακλειωτών δίδει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομικών του νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή το νέο μέτρο επιβολής προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που τέθηκε σε ισχύ και άρχισε να εφαρμόζεται από εχθές 23-03-2020 σε ολόκληρη την επικρά-τεια, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη τις πρώτες ενδείξεις στη συμπεριφορά του κόσμου που καταγράφεται τουλάχιστον στην περιφέρειά μας, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμπολίτες μας για τη θετική ανταπόκριση που δείχνουν και τη συμμόρφωση στην εφαρμογή του επώδυνου για όλους μας νέου μέτρου.

Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αρμόδιες αρχές για τη διασφά-λιση της εφαρμογής του μέτρου αυτού είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνο-μία και οι Λιμενικές Αρχές στις περιοχές ευθύνες τους. Τη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η Χώρα μας, σε ένα ακήρυχτο επί της ουσίας πόλεμο που έχει ως φυσικό επα-κόλουθο την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας σε όλο τον πλανήτη και ένα τεράστιο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, με το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, με πολλούς συμπολίτες μας (εργαζόμενους σε επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία) να μην έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, δυστυχώς, προφανώς και λόγω της δουλειάς μας, ανατέθηκε σε εμάς ο έλεγχος και ο άχαρος ρόλος της επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε τυχόν διαπίστωση παραβίασης των διατάξεων που προβλέπει η συγκεκριμένη απόφαση.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που καθημερινά δημοσιεύονται στα ΜΜΕ από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας σχετικά με τη διάδοση και τις συνέπειες που έχει ο φονικός αυτός ιός, διαπιστώνεται ότι η επιβολή αυτών των επίπονων για τη ζωή μας μέτρων θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή από εχθές προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα για τη Χώρα μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή (μέχρι εχθές 23-03-2020) η γείτονα χώρα μας Ιταλία απαριθμεί 6.077 νεκρούς, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ την χώρα από την οποία ξεκίνησε να εξαπλώνεται ο ιός, Κίνα που μετρά 3.270 νεκρούς. Ακολουθεί η Ισπανία με 2.316 νεκρούς, που εμφανίζει μία καθημερινή αύξηση της τάξεως του 30% σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Συγκλονιστικές δε είναι αφηγήσεις γιατρών των δύο αυτών ευρωπαϊκών χωρών που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, με τις οποίες περιγράφουν τον εφιάλτη που καλούνται να διαχειριστούν, αναφέροντας μάλιστα ότι έχουν φθάσει στο σημείο να αφαιρούν υποχρεωτικά αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και να τους ναρκώνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους για να ζήσουν.

Από την άλλη όμως, συγκριτικά με τις δύο αυτές χώρες της Ευρώπης που πρωτοπο-ρούν σε θνησιμότητα και σε κρούσματα, έχουμε τη τύχη με το μέρος, λόγω των έγκαιρων αντανακλαστικών που επέδειξε τη κρίσιμη ετούτη χρονική στιγμή η πολιτεία μας, να κρατήσουμε στα σημερινά χαμηλά επίπεδα τη διασπορά του φονικού ιού, αρκεί να υπα-κούσουμε και να πειθαρχήσουμε στις συμβουλές των ειδικών. Είναι γεγονός ότι τα σχο-λεία στην Ελλάδα έκλεισαν έχοντας ως χώρα 99 μόλις κρούσματα, όταν η Ιταλία είχε προβεί στην ίδια ενέργεια με 3.089 κρούσματα και η Ισπανία με 4.231 κρούσματα. Είναι γεγονός ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας στην Ελλάδα εφαρμόστηκε έχοντας ως χώρα μόλις 624 κρούσματα, όταν η Ιταλία είχε προβεί στην ίδια ενέργεια με 9.172 κρούσματα και η Ισπανία με 7.753 κρούσματα.

Για να μην φθάσουμε λοιπόν κι εμείς στα επίπεδα των δύο αυτών χωρών κρίνεται επιτακτική πλέον η ανάγκη να δείξουμε ο κάθε ένας από εμάς την πρέπουσα υπευθυνό-τητα, αντιμετωπίζοντας το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Από τη δική μας πλευρά  απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτε-ρα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους νέους κανονι-σμούς, βοηθώντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό και το δικό μας έργο, προκειμένου να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε ενέργειες που ούτε κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε, με την επιβολή σε συντρέχουσα περίπτωση των προβλεπόμενων διοικητικών ποινών σε βάρος τους.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων που συ-μπαραστέκονται στο έργο μας και στη δύσκολη αποστολή που μας έχει ανατεθεί, με τη προμήθεια υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στο αστυνομικό προσωπι-κό που βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, που έρχονται σε επαφή με χιλιάδες άτομα εκθέτοντας τον εαυτό τους σε άμεσο κίνδυνο.    

Το μέλλον μας όλων μας είναι στα χέρια μας

Ας πράξουμε αναλόγως για τους γονείς μας και τα παιδιά μας

Μένουμε Σπίτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση