HomeHL-9Κορωνοϊός: 20 οι νεκροί – 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά

Κορωνοϊός: 20 οι νεκροί – 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά

Επίσημη ενημέρωση από τον Σ. Τσιόδρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα 743 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα από το νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης άλλα 48.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε 20 θανάτους στη χώρα μας από τον φονικό ιό.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 45.

Ακόμη, 32 άνθρωποι που νόσησαν από ον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι 68 ετών. Συνολικά, νοσηλεύονται 134 άτομα, ενώ διασωληνωμένα βρίσκονται 45 άτομα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες ασθενείς.

Από τους θανόντες, η μέση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ως ένα από τα συμπτώματα και την ανοσμία, επικαλούμενος σχετικά τον Γάλλο σέντερ τον Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και ανέφερε, μόλις χθες, ότι έχει χάσει την αίσθηση της οσμής.

Χαρδαλιάς: Διευκρινήσεις για τις βεβαιώσεις εξαίρεσης κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέες διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Όπως είπε επίσης, οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων πρέπει να δίνουν στους εργαζόμενους βεβαίωση εργοδότη με το ωράριο και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών, που θα επισκεφτούν.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιά διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Όπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.

protothema.gr/ iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση