HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός στην Ιταλία: Κατά 64% αυξήθηκαν οι κλίνες στις ΜΕΘ και τριπλασιάσθηκαν οι αναπνευστήρες

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κατά 64% αυξήθηκαν οι κλίνες στις ΜΕΘ και τριπλασιάσθηκαν οι αναπνευστήρες

Χρειάζεται περισσότερο υλικό, περισσότερες κλίνες, περισσότερο προσωπικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά 64% αύξησε τις κλίνες των ΜΕΘ η Ιταλία, χώρα που πλήττεται από τον κορονοϊό όσο καμία άλλη στον κόσμο, ανακοίνωσε ο ανώτατος επιτετραμμένος για την επιδημία Ντομένικο Αρκούρι, προτρέποντας σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί αυτάρκεια στην παραγωγή σε προστατευτικές μάσκες.

«Οι κλίνες ΜΕΘ σε όλην την Ιταλία αυξήθηκαν από 5.343 σε 8.370, ήτοι μία αύξηση 64%», δήλωσε ο Αρκούρι προσθέτοντας πως οι κλίνες στα τμήματα πνευμονολογίας και λοιμωδών νόσων αυξήθηκαν «από 6.625 σε 26.169, τέσσερις φορές περισσότερες».

«Μας χρειάζονται περισσότερο υλικό, περισσότερες κλίνες, περισσότερο προσωπικό: πρέπει να θέσουμε σε κίνηση μία επανάσταση του συστήματος υγείας μας», εκτιμά ο ίδιος αξιωματούχος, ενώ η Ιταλία έχει καταγράψει πάνω από 6.000 θανάτους.

Επίσης ο Αρκούρι εκτίμησε πως απαιτούνται 90 εκατ. μάσκες για να ικανοποιηθεί κάθε μήνα η εσωτερική ζήτηση. «Ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας θα μας εξασφαλίσει 50 εκατ. μάσκες κάθε μήνα, όμως μας χρειάζονται 90 εκατ. τον μήνα», επισήμανε ο ίδιος.

«Προσδοκάμε στη συστράτευση κι άλλων επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουμε αυτάρκεια», τόνισε, θέτοντας «εναν ορίζοντα δύο μηνών» για να εξαρτάται η Ιταλία «όλο και λιγότερο από τις εισαγωγές, από τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών και τον εμπορικό πόλεμο, στον οποίο έχουμε βυθισθεί έως τον λαιμό».

Στο μεταξύ, «8 εκατ. μάσκες FFP2-3 και 6 εκατ. χειρουργικές μάσκες θα φθάνουν κάθε εβδομάδα από τις 29 Μαρτίου από την Κίνα. Τα αεροσκάφη μας θα πηγαίνουν να παίρνουν το υλικό όπου αυτό βρίσκεται», δήλωσε.

Όσον αφορά τους αναπνευστήρες, «έχουμε περάσει από τους 13 στους 73 αναπνευστήρες που διανέμονται καθημερινά, πέντε φορές περισσότερους. Είναι ακόμη λίγοι, όμως έχουμε την πεποίθηση πως οι αριθμοί αυτοί μπορούν να αυξηθούν ακόμη γρηγορότερα», κατέληξε ο Αρκούρι.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση