HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μόλις 41 ετών

Κορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μόλις 41 ετών

Ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο άτυχος άνδρας το προηγούμενο διάστημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 41χρονος εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ο πρώτος νεκρός των ευρωπαϊκών θεσμών, ο οποίος πέθανε το Σάββατο, 22 Μαρτίου, από επιπλοκές στο αναπνευστικό, αφού χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον Ιταλό Giancarlo Agostino Di Maria, ο οποίος γεννήθηκε στο Βέλγιο και εργαζόταν στο Τμήμα Πληροφορικής Innovation and Technological Support (ITEC) το οποίο εξειδικευόταν στις τηλεδιασκέψεις της ΕΕ, αναφέρει το Euractiv.

Ο Di Maria εισήχθη στο νοσοκομείο της Sainte-Anne των Βρυξελλών και πέθανε από επιπλοκές στο αναπνευστικό πέντε ημέρες αργότερα. Παρότι δεν έγινε γνωστό αν είχε προβλήματα υγείας στο παρελθόν, εντούτοις οι συγγενείς του ανέφεραν ότι ήταν ένα υγιές άτομο, με αθλητική δραστηριότητα.

Το ευρωκοινοβούλιο που γνωστοποίησε τον θάνατό του ανέφερε ότι έθεσε σε λειτουργία την ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο άτυχος άνδρας το προηγούμενο διάστημα. Οι συνάδελφοι του εκλιπόντος έχουν ειδοποιηθεί και οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν τεθεί στην υπηρεσία τους, ενώ οργανώνεται και ψυχολογική υποστήριξη για τους στενούς φίλους και συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Euractiv.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στα κτίρια του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, εν μέσω φόβων ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν την εξάπλωση της παγκόσμιας επιδημίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση