HomeHL-TOPΜόνο με ραντεβού τα ιατρεία λόγω κορωνοϊού – Μέσω skype και viber η διάγνωση

Μόνο με ραντεβού τα ιατρεία λόγω κορωνοϊού – Μέσω skype και viber η διάγνωση

Μέσω ίντερνετ οι συνταγογραφήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα και οι πολίτες, για όσο διαρκέσουν τα μετρά, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, μαζί με την ταυτότητά τους για να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο, σε περίπτωση ελέγχου.

Μια διαδικασία που ισχύει και κατά την επίσκεψη τους σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο. Αυτή είναι η μια ιδιαιτερότητα της κατάστασης. Η άλλη είναι ότι για να επισκεφθούν το γιατρό τους, θα πρέπει να έχουν κλείσει μαζί του ραντεβού.

Και αυτό γιατί εδώ και μέρες, όλα τα ιδιωτικά ιατρεία ανεξαρτήτως ειδικότητας, είναι κλειστά και όλες οι επαφές γίνονται μέσω…τεχνολογίας, πλην των σοβαρών περιστατικών.

Εναρμονισμένα στις νέες οδηγίες τα ιατρεία στο Ηράκλειο

«Εδώ και πολλές μέρες, τα ιατρεία στο Ηράκλειο είναι κλειστά, εναρμονισμένα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί. Αυτό που κάνουμε εμείς ως γιατροί είναι να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η νέα τεχνολογία», επισημαίνει παιδίατρος που μιλά στο cretapost.gr

Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που ισχύει δυστυχώς στις μέρες του…κορωνοϊού.

Επιστρατεύουν… τις νέες τεχνολογίες

Η χρήση της νέας τεχνολογίας για την παροχή συμβουλής ή ακόμη και γνωμάτευσης (κατά περιπτώσεις), ειναι μια συνήθεια η οποία έχει μπει στη ζωή ασθενών και γιατρών εδώ και χρόνια. Το τελευταίο διάστημα όμως, με δεδομένη την κατάσταση καραντίνας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα, οι ασθενείς επιστρατεύουν το skype, το viber, αλλά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ζητώντας τη συνδρομή των γιατρών.

Και ευτυχώς που διαθέτουμε και αυτή τη διέξοδο στα χέρια μας, καθώς με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει η παιδίατρος στο cretapost, πολλά περιστατικά εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως και δεν απαιτείται η πραγματοποίηση κάποιου ραντεβού.

Συνταγογραφήσεις μέσω…ίντερνετ

Κομβικό ρόλο στη νέα εποχή που διαμορφώνεται με βίαιο τρόπο από την επέλαση του κορωνοϊού διαδραματίζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Τη στιγμή που οι μετακινήσεις των πολιτών πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, καθώς και οι επισκέψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, δίνεται λύση και με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Πλέον η όλη διαδικασία θα γίνεται απλά μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

Την Κυριακή έτοιμη η πλατφόρμα

Την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το iefimerida.gr η πλατφόρμα όπου οι ασθενείς θα μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά τη συνταγή από τον γιατρό τους και στη συνέχεια να πάνε στο φαρμακείο και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση