HomeHL-9Κορωνοϊός: Κατακόρυφη μείωση στη ζήτηση καυσίμων

Κορωνοϊός: Κατακόρυφη μείωση στη ζήτηση καυσίμων

Τι ζητούν οι πρατηριούχοι του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον κορωνοϊό να επελαύνει στη χώρα μας, βλέπει κανείς πως το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει μια πτώση στην αγορά των καυσίμων περίπου στο 50%.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης στο cretapost, ειδικά τις απογευματινές ώρες, η μείωση στη ζήτηση είναι κατακόρυφη, με αποτέλεσμα και οι τιμές να ακολουθούν πτωτική πορεία.

Μια μείωση στην τιμή της βενζίνης που φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο. Την ίδια ώρα αύξηση παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που οφείλεται στο γεγονός πως όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και κοιτούν να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες για να έχουν απόθεμα.

Λήψη μέτρων

Οι πρατηριούχοι από την πλευρά συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού.

Με αυτό το σκεπτικό οι πρατηριούχοι, αλλά και με δεδομένη τη μείωση της ζήτησης – όπως επισημάνθηκε παραπάνω- ζητούν τον περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων σε τρεις ημέρες την εβδομάδα δεδομένου ότι η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 60% καθώς και την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με νέα παρέμβαση της, σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

«Τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους», αναφέρει η Ομοσπονδία. Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι ειδικά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η διατήρηση του διευρυμένου ωραρίου 7 ημέρες την εβδομάδα δεν έχει νόημα.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα της ΠΟΠΕΚ είναι:

-Ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δηλ. αποζημίωση (μισθός) των εργαζομένων, επίδομα ενοικίου των πρατηρίων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ,

– Λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και

-Αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορωνοϊού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση