HomeHL-EconomyΚορωνοϊός – Σταϊκούρας μετά το Ecofin: Έχουμε όλο τον βαθμό ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Κορωνοϊός – Σταϊκούρας μετά το Ecofin: Έχουμε όλο τον βαθμό ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Μία από τις υποχρεώσεις που θα οφείλουν πλέον να τηρούν οι χώρες είναι να μην ξεπερνά το δημόσιο έλλειμμα το 3% του ΑΕΠ τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί από την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδείξουν τη μέγιστη ευελιξία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού

Την αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τη Δευτέρα συνεδρίασαν οι 27 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) για να επικυρώσουν αυτήν την απόφαση. Μετά το Ecofin ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής: «Έχουμε όλους τους βαθμούς ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«H χώρα μας μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την πανδημία ώστε η ζημία στην οικονομία να είναι αναστρέψιμη ανέφερε και τόνισε πως η ελληνική κοινωνία θα βγει όρθια και με συνοχή από την μεγάλη δοκιμασία», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μία από τις υποχρεώσεις που θα οφείλουν πλέον να τηρούν οι χώρες είναι να μην ξεπερνά το δημόσιο έλλειμμα το 3% του ΑΕΠ τους.

Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί από την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδείξουν «τη μέγιστη ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου, κυρίως για να δώσουν οξυγόνο στην Ιταλία.

Η φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε επίσης την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση