HomePost ItΒ. Κεγκέρογλου: «Μέτρα προστασίας και στήριξης των αγροτών»

Β. Κεγκέρογλου: «Μέτρα προστασίας και στήριξης των αγροτών»

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των αγροτών.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

« Στηρίζουμε με υπευθυνότητα τις αποφάσεις των επιστημόνων και προτείνουμε ενέργειες και μέτρα προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα και πλήττει ανεξαιρέτως όλους τους τομείς της οικονομίας, μέσα στους οποίους είναι και ο πρωτογενής που ήδη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.
Οι υποχρεώσεις τρέχουν αλλά οι αποζημιώσεις καθυστερούν για όλους και ιδιαίτερα για τους ελαιοπαραγωγούς που είχαν μεγάλη μείωση στο εισόδημα τους τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να σταθούμε στην αυξημένη ζήτηση στην εσωτερική αγορά σε ορισμένα προϊόντα τις πρώτες μέρες της κρίσης, η οποία στη συνέχεια μειώθηκε και δεν μπορεί να αντισταθμίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη πολλοί κλάδοι της αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερα οι ευαίσθητοι όπως ανθοκομία, αρωματικά φυτά κλπ.
Όλη η αγροτική παραγωγή με εξαγωγικό προσανατολισμό αντιμετωπίζει δυσκολίες, ακόμη και ο δυναμικός κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας.
Η αιγοπροβατοτροφία έχει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας του μηδενισμού πωλήσεων αμνοεριφίων που προβλέπεται για το Πάσχα.
Οι τελευταίες αποφάσεις των περιορισμών στις λαϊκές αγορές μειώνουν κατά πολύ των αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν σε αυτές αλλά και των προϊόντων που μπορεί να διακινηθούν
Επειδή ήδη έχουν ανακοινωθεί μέτρα για όλους τους κλάδους της οικονομίας, με τρανταχτή εξαίρεση τον αγροτικό,
επειδή οι οργανώσεις των αγροτών ήδη σας έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ:
1.Προτίθεστε να εξετάσετε και να αποδεχθείτε τις προτάσεις που σας έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των αγροτών για όλους τους τομείς της αγροτικής παραγωγής;
2.Τι συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε για τις εξαγωγές στους ευαίσθητους τομείς της αγροτικής παραγωγής, την ιχθυοκαλλιέργεια, την ανθοκομία, τα αρωματικά φυτά κλπ αλλά και για τους συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση